Sarajevo će u Novu godinu ući uz nastup Željka Joksimovića

Grad Sarajevo će, kao i prethodnih godina, sugrađanima, gostima i turistima ponuditi novogodišnju zabavu za pamćenje.

Odličan muzički novogodišnji program, uz nastup velikih regionalnih zvijezda tokom tri noći, od 30. decembra do 1. januara, opravdat će epitet Sarajeva kao novogodišnjeg centra regije. Kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji povodom predstavljanja novogodišnjeg programa, ovi koncerti u Sarajevu okupili su više od 250.000 ljudi.

Novu 2020. godinu Sarajlije i turisti dočekat će na otvorenom uz muzičku zvijezdu Željka Joksimovića. Javni doček Nove godine u Sarajevu vratit će na Trg BiH gdje su prije njega nastupali Dino Merlin i Zdravko Čolić.

Noć uoči dočeka, 30.decembra, ispred Vječne vatre bit će upriličen koncert klasične muzike, dok će 1.januara, na istoj lokaciji nastupiti sarajevski bend Zabranjeno pušenje, koji će prvi dan Nove godine uljepšati svim Sarajlijama, ali i gostima iz cijele BiH i regiona.

Željko je na današnjoj press konferenciji istakao da mu je čast pjevati za Novu godinu u Sarajevu.

– Javni doček Nove godine u Sarajevu je prava stvar. Sve sam se pitao zašto me ovi ljudi iz Sarajeva više ne zovu da pjevam, da nisu nešto ljuti na mene – kazao je Željko kroz smijeh.

Nastupiti ovdje za Novu godinu je zaista velika čast. Sarajevo mi je čast dalo i 2010. godine kada sam na Koševu održao najveći koncert u dotadašnjoj karijeri. Mnogo sam do sada dobio od Sarajeva, ali sam na neki način pokušao to vratiti dobrim nastupima. Pokušao sam mu vratiti i pjesmom Lejla koja je BiH donijela treće mjesto na Eurosongu. Radujem se novogodišnjem nastupu u Sarajevu i pozivam sve građane željne dobre zabave da nam se pridruže – rekao je Joksimović.

Grad Sarajevo je u sklopu promocije „Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije“ uradio video spot koji donosi jedinstvenu sarajevsku priču o gradu ljubavi, gradu zajedničkog života, gradu druženja i prijatnih gostoljubivih ljudi. Ali i gradu festivala i vrhunskih manifestacija, među kojima ga je doček Nove godine na otvorenom u protekle tri godine lansirao među najpoželjnije evropske destinacije.

Nova godina je jedinstven praznik koji u ljudima budi posebne emocije. Svjetski je trend dočekati je na ulicama metropola, a Sarajevo to sasvim sigurno jeste. Sarajevo je spremno široko otvorenih ruku ugostiti stotine hiljada turista iz cijeloga svijeta.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content