Sarajevo četvrtu godinu zaredom novogodišnji centar regije

Više od 100.000 ljudi tokom tri noći spektakularne manifestacije “Sarajevo, novogodišnji centar regije 2020”, uživalo je u programu koji smo, uz pomoć prijatelja i partnera pripremili i uspješno realizirali.

Prepuni Trg Bosne i Hercegovine bio je najljepša slika našeg grada i države koja je otišla u svijet.

Fantastična zabava ispred Vječne vatre ostat će nezaboravni provod za hiljade gostiju i naših sugrađanki i sugrađana. Pokazali smo da jedinstveni, ujedinjeni i okupljeni oko pozitivnih projekata i ljepše budućnosti idemo snažno naprijed.

Svi koji su bili sa nama to potvrđuju, ali želim istaći da je cijeli grad pokazao istinsku zrelost. Bez incidenata, uz odličnu saradnju sa svim službama, Sarajevo je potvrdilo svoj imidž evropske prijestolnice.

Ponovo su u našem gradu gosti iz cijelog svijeta, evropskih metropola i susjednih država, a Sarajevo je prepoznato kao regionalni centar i jedna od najpoželjnijih evropskih novogodišnjih destinacija.

Sretan sam što u 2020. godinu ulazimo kao Grad koji je postao poznat kao prijestolnica dobrog druženja i zabave, mjesto susreta, ali i ekonomskog i turističkog rasta.

Potvrdili smo naš slogan “Sarajevo, novogodišnji centar regije” kao jako uspješan brand sa ekonomskog i turističkog aspekta i ulogu dobrog domaćina, te pružili istinski praznični ugođaj i taj slogan zajedno opravdali.

Još jednom svima upućujem najljepše čestitke, uz želju da budemo ponosni građani ovog grada, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content