Sarajevo u prazničnom ruhu: Žuto-plave zastavice krase gradske ulice

  Sarajevo u prazničnom ruhu: Žuto-plave zastavice krase gradske ulice

  Radnici preduzeća Park vrijedno rade na ukrašavanju gradskih ulica i trgova, te pripremaju Sarajevo za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. 

  Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova jučer su u ulici Ferhadija postavili sajle na kojima se nalazi na desetine zastava naše zemlje.

  Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto-plavo-bijelom dekoru.

  U četvrtak će isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka, a cjelokupan posao bit će urađen iz krana autokorpe.

  I ostale veće ulice u KS bit će okićene državnim zastavama. Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin Dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice. Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj Glavi.