Sarajevska filharmonija otvara jubilarnu 100. koncertnu sezonu

U petak, 8. septembra 2023. godine, Sarajevska filharmonija otvara svoju jubilarnu 100. koncertnu sezonu i za ovu priliku pripremila je posebne senzacije za svoju publiku.

Foto: Narodno pozorište Sarajevo

Kao gosti solisti, prvi put uz orkestar Sarajevske filharmonije publici će se predstaviti dvojica vrhunskih umjetnika koji dolaze iz Švicarske, umjetnici svjetskog renomea Conradin Brotbek, violončelist i Ernesto Molinari, klarinetist i kompozitor.

Na ovom koncertu uživat ćemo u izvedbi sjajnog i izuzetno popularnog Koncerta za violončelo i orkestar u h-molu češkog kompozitora Antonina Dvořáka, te njegovoj Karneval-uvertiri koja predstavlja slavlje i radost čovječanstva, te kompoziciji za bas klarinet i orkestar Red in Blue Ernesta Molinaria, kompoziciji koja je komponovana za ovu priliku i koja će doživjeti svjetsku premijeru upravo na ovom koncertu.

“Radujemo se početku nove sezone, ponovnom druženju s našom publikom, i obećavamo sezonu koja će biti najbolja do sada”, poručio je direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce.

Koncert se održava u Narodnom pozorištu Sarajevo, 8. septembra s početkom u 20 sati, a ulaznice su već u prodaji online putem www.kupikartu.ba, kao i na svim njihovim registrovanim prodajnim mjestima.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content