Sarajevske ulice zasjale u prazničnom ruhu

Montažom svjetlosnih dekorativnih elemenata u pješačkoj zoni ulica Ferhadija i Maršala Tita preduzeće Park završilo je desetodnevno novogodišnje i božićno ukrašavanje sarajevskih ulica i trgova.

Foto: KJKP Park Sarajevo

Ekipe Parka polovinom decembra na stubove javne rasvjete kod Velikog parka počele su postavljanje dekorativnih elemenata, pa su s mehanizacijom proteklih dana bile u ulici Maršala Tita, kod Velikog parka odakle je počeo posao montaže, zatim su montirani elementi na potezu od Velikog parka niz ulicu Maršala Tita, Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića sve do naselja Stup. Preduzeće Park svjetlosne dekorativne elemente postavilo je i na stubove javne rasvjete uz saobraćajnicu iz pravca Nedžarića sve do Skenderije.

Nakon montaže ekipe Parka svaki dekorativni element priključile su na elektromrežu javne rasvjete, a puštanjem u rad dekorativni elementi u funkciji su u noćnim satima, dok radi i javna rasvjeta. Nakon tih poslova početkom ove sedmice ekipe Parka dekorativnim elementima na sajlama između zgrada ukrasile su i pješačke zone ulica Ferhadija i Maršala Tita. Na svakoj sajli od Spomen obilježja “Vječna vatra” do raskrsnice s ulicom Trampina  postavljena je još po jedna dekorativna kugla i time je cjelokupan posao završen, a ovogodišnja dekoracija s uključenjem javne rasvjete i zvanično večeras, uoči Božića u potpunosti će biti puštena u rad.

Foto: KJKP Park Sarajevo

I ove sezone montiran je već korišteni dekorativni materijal, sem novih dijelova u Titovoj, te se stoga ovogodišnji sarajevski praznični dekor neće razlikovati u odnosu na prethodne godine. Svjetlosna dekoracija u funkciji će biti svaku noć sve do polovine januara. Nakon božićnih i novogodišnjih praznika u drugoj polovini januara elementi će biti demontirani i uklonjeni sa stubova javne rasvjete i sajli. Svjetlosnim dekorativnim elementima postavljenim na sajle i stubove javne rasvjete preduzeće Park, u okviru saradnje sa Općinom Vogošća ukrašene su i u ulice Jošanička, Braće Kršo, Omladinska, te u Parku penzionera.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content