Sarajlija uvršten na Forbesovu listu najutjecajnijih mladih ljudi

I ove godine Forbes je objavio listu 30 najutjecajnijih ljudi mlađih od 30 godina na kojoj su se našli uspješni poduzetnici, inovatori i vizionari sa fokusom na oblast finansija, a među njima se ponovo našao jedan Sarajlija.

Foto: Forbes

Vedad Mešanović je 29-godišnji mladić, osnivač kompanije Block Insight koja stoji iza pružanja usluga klijentima koji se bave digitalnim valutama s ciljem da smanje broj finansijskih i investicijskih prevara u oblasti digitalnih valuta, te da pomognu poduzetnicima da predstave svoje projekte iz tog sektora, kao i da razumiju rizike i koristi koje idu uz njih.

Forbes je opisao kako je Mešanović odrastao u Bosni i Hercegovini, zemlji pogođenoj ratom i kako je od malih nogu pokazivao interes za finansije.

Mešanovoić je izučavao tržište, učio o svim prednostima, problemima, ali i iskušenjima koja taj sektor donosi te samim tim vremenom odlučio postati poduzetnik te nadograđivati svoje znanje.

Prije Block Insighta, bio je suosnivač GliaLaba, kompanije koja se bavi umjetnom inteligencijom i koja razvija alate za uspostavljanje dijagnoze raka dojke.

Podsjećamo, na ovoj listi 2018. godine našao se još jedan Sarajlija – Jasminko Halilović, osnivač Muzeja ratnog djetinjstva u Sarajevu.

Forbes daje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se daje u 10 kategorija. Ovo priznanje ranije su dobili i srbijanski teniser Novak Đoković, kao i hrvatski poduzetnik porijeklom iz Livna Mate Rimac.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content