Sead Šašivarević: Fotografijama ispisuje bajke

Sead Šašivarević je nagrađivani bosanskohercegovački fine-art landscape fotograf. 

Sead Šašivarević

Rođen je u Banjoj Luci, živi i radi u Sarajevu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a njegove fotografije objavljivane su u knjigama i medijima širom svijeta. Za sebe kaže da piše bajke, a tome svjedoči i inspirativna priča koju je ispisao u bajkovitom selu Lukomir. Sead je naime osnivač i voditelj prve Lukomirske ljetne škole fotografije, koja je uspješno realizirana u julu i augustu 2020-te godine, sa blizu 50 polaznika. Njegova fotografija Lukomira našla se na poštanskoj markici BH Pošte.

 


Selo Lukomir na poštanskoj markici BH Pošte | Furaj.ba

Povodom Svjetskog dana turizma koji se svake godine održava 27. septembra, BH Pošta je obilježila izdavanjem poštanske markice na kojoj se nalazi bjelašničko selo Lukomir. Autor fotografije je poznati fotograf Sead Šašivarević (Bezdan photo), koji je naveo kako je BH pošta izabrala njegovu fotografiju koja po njima najvjerodostojnije prikazuje Lukomir i ispunjava sve druge uslove za realizaciju ostalih obilježja.


 

Sead je autor fotografije sarajevske Baščaršije sa krova Vijećnice, koja je izazvala mnogo pažnje širom regiona i svijeta. Fotografija Vijećnice je putem Seadove internet stranice u prodaji u limitiranoj seriji i već krasi domove širom svijeta.

Baščaršija; Foto: Sead Šašivarević

 

Zaljubljenik je u prirodu i gradske i planinske pejzaže, a rado se posvećuje i ostalim žanrovima kao što su fotografije arhitekture i interijera, portrete i street. Više o radu Seada Šašivarevića možete pogledati da njegovoj web stranici: www.bezdanphoto.com, odnosno instagram profilu: bez_dan i Facebook stranici: bezdanphoto.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

PRIČA O NASTANKU FOTOGRAFIJE RIJEKE CVRCKE KOJA JE DOSPJELA DO LEONARDA DI CAPRIJA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content