Skokovi s Vodopada i koncert Željka Bebeka ovog vikenda u Jajcu

Ovogodišnji, 8. po redu, Međunarodni takmičarski skokovi s Vodopada okupit će najbolje skakače regije u kraljevskom Jajcu.

 

 
 

Skokovi se tradicionalno održavaju drugu subotu u augustu mjesecu, ove godine će to biti 12.8. u 17 sati.

Svake godine ova manifestacija okupi do 30 skakača koji se takmiče za prestižni pehar. Titulu najboljeg skakača ove godine brani Dino Bajrić iz Bosne i Hercegovine.

Na Skokovima u Jajcu su do sada sudjelovali neki od najboljih skakača svijeta: Orlando Duque (Col), Laura Roze (SAD ), Christian Wurst (Njem), Jimmi B.N Andersen (Dan), Borko Miladinović (Srb) te legendarna mostarska lasta Lorens Listo (BiH).

Upravo su Skokovi s Vodopada prošle godine dobili prestižnu nagradu “Zvijezda turizma BiH” u kategoriji najbolje turističke manifestacije. O ovom atraktivnom događaju svake godine izvještavaju poznati svjetski mediji kao što su CNN, France Press, Bild, Reuters, Australian News, Chicago News, Washington Posta, New York Times i brojni drugi renomirani svjetski mediji. Tako promoviraju Jajce kao jednu od top turističkih destinacija u našoj zemlji, a i samu Bosnu i Hercegovinu kao svjetski zanimljivu turističku destinaciju koja je bogata kulturnim nasljeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima.

Dan nakon Skokova, 13.8. u 21 sat, održat će se koncert po nekima najbolje rock zvijezde svih vremena na našim prostorima, Željka Bebeka. Ova dva izuzetna događaja dovoljan su motiv da jedan od najljepših vodopada u Evropi sljedećeg vikenda bude glavno vikend-odredište brojnih posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine.

Organizator skokova i koncerta Željka Bebeka je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede SBK i uz podršku BH Telekoma i kompanije Thermo Flux.

Ulaznice za koncert Željka Bebeka u pretprodaji se mogu kupiti online u sistemu Entrio.ba, u Turističkom info centru Jajce, a na dan koncerta, moći će se kupiti na blagajni na ulazu.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content