Skrivena plaža

Skrivena plaža na otočju Marieta, Meksiko – vulkanski arhipelag sa čudesnim geološkim strukturama, obiljem biljnog i životinjskog svijeta i kristalno čistim morem s pravom se može nazvati – raj na zemlji. Oni koji se ovdje žele kupati moraju do nje doplivati kroz tunel koji je dug 25 metara.

Sigurno jedna od najtajnijih i najzanimljivijih plaža na svijetu je ona na Marieta otoku koji se smjestio nekoliko milja od obale Meksika. Gledano iz zraka okruglog je oblika, a nastala je zahvaljujući vulkanskoj aktivnosti, Arhipelag otoka Marieta smješten je u blizini Puerto Valjarte u Meksiku.Vjeruje se da su otoci nastali prije nekoliko stoljeća uslijed vulkanske aktivnosti u toj oblasti. Početkom XX  vijeka meksička vlada iskoristila je tada napuštene otoke da bi provela vojna testiranja.Iako su velike eksplozije i bombardovanje godinama štetili flori i fauni ovog tropskog raja, neki kažu da su upravo ta vojna testiranja “zaslužna” za stvaranje “plaže ljubavi” poznate i kao “skrivena plaža Meksika”.
Nakon godina istraživanja i napora da zaštite otoke, naučnici, na čelu sa Žakom Kustoom, uspjeli su ubijediti vlasti Meksika da otoke proglase nacionalnim parkom i zabrane ribolov, lov i bilo kakvu štetnu aktivnost.


Otoci su nenaseljena i jedino pojedini prijevoznici brodićima dovoze turiste da se izbliza dive prirodnim ljepotama ovog podneblja.Do ovog pješčanog magičnog mjesta morate proći kroz tunel dug oko 25 metara koji je povezuje sa Pacifikom.
Marieta otoci su jedno od najboljih odredišta za ronjenje zbog netaknute prirode prepune raznolikosti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content