Skriveni dragulji: vivo predstavlja sedam karakteristika X80 Pro

Osim privlačnog sistema za snimanje razvijenog u saradnji sa ZEISS kompanijom, novi vodeći pametni telefon kompanije vivo nudi brojna suptilna poboljšanja koja čine svakodnevni život lakšim i ugodnijim.

  • Fleksibilni teleprompter za snimanje vloga
  • Ugrađeni infracrveni blaster i Smart Remote aplikacija za kontrolu kućnih uređaja
  • „Automatska korekcija perspektive“ za savršeno ravne fotografije i pomicanje kamere koje omogućava 50 mm Gimbal Portrait Camera
  • Više povratnih informacija kroz poboljšanu haptičku reakciju sa snažnom, ali tihom vibracijom

Sa novim X80 Pro, vivo je uzburkao tržište flagship telefona. Iako je veliki dio pažnje zasluženo usmjeren na sistem kamera koji je razvijen u saradnji sa kompanijom ZEISS, svakodnevno korištenje X80 Pro donosi brojna poboljšanja i pametne postavke koje pružaju vrlo uvjerljivo i sveobuhvatno korisničko iskustvo. I zaista vrijedi pogledati iza poznatih glavnih karakteristika jer X80 Pro posjeduje skrivene dragulje koji doprinose jednostavnijoj svakodnevnoj upotrebi.

1. Za kreiranje uvjerljivog sadržaja – Teleprompter

Kada snimate video poput vlog-a, dešava se da zaboravite šta slijedeće treba reći: međutim, X80 Pro ima rešenje – pametni teleprompter integrisan u njegovu video funkciju za prednje i zadnje kamere. Zahvaljujući ovoj funkciji možete dodati napomene ili cijeli tekst sa do 6.000 znakova. Ovaj fleksibilni alat olakšava podešavanje položaja i veličine prozora telepromptera, veličine teksta i brzine pomicanja kako biste mogli snimiti snimke i govoriti uvjerljivo.

Savjet: Kada počinjete snimati video, funkciju telepromptera možete omogućiti odabirom PostavkaTeleprompter u gornjem desnom uglu. Dodajte svoje napomene ili cijeli tekst i počnite snimati još jedan od svojih najboljih videozapisa do sada.

2. Savršena slika: besprijekorno fotografisanje sa proširenim ugrađenim funkcijama

Ponekad samo želimo brzo urediti snimak kako bi bio savršen, ili smo već uspjeli napraviti savršen snimak kojem je potrebno jako malo podešavanja. Možda želite prilagoditi pozadinu svoje slike, na primjer ukloniti ljude koji su se slučajno pojavili na fotografiji ili pretvoriti prepunu plažu u savršeni usamljeni raj. Pomoću funkcije Briši, koja je direktno integrirana u foto album, ovo možete učiniti vrlo jednostavno. Dakle, funkcije integrirane u aplikaciju Album skoro su identične obimu aplikacija koje se plaćaju.

3. Automatska korekcija perspektive

Iskrivljena perspektiva pravi je izazov pri fotografisanju zgrada, jer svaki nagib prema kameri može proizvesti vertikalne linije koje se naginju prema unutra – iskrivljeni efekat koji čini da zgrade izgledaju kao da padaju! Profesionalni fotografi znaju kako ispraviti perspektivu, ali X80 Pro ovo čini jednostavnim za svakoga zahvaljujući opciji Automatska korekcija perspektive (APC) koja vam omogućava da jednim klikom snimite savršeno ravnu fotografiju. APC funkcija koristi ugrađeni žiroskop telefona za korekciju fotografija i podržava 0,6x super širokougaonu kameru i 1x standardnu ​​glavnu kameru u Pro načinu rada.

Savjet: Kada fotografirate zgradu, koristite Pro način rada i omogućite automatsku korekciju perspektive odabirom ikone u gornjem desnom uglu. Ako napravite isti snimak bez ove postavke otkriti ćete koliko je ova funkcija korisna.

4. Preuzmite infracrvenu kontrolu nad svojim digitalnim ekosistemom

Kao idealan pratilac modernog načina života, X80 Pro ima ugrađen infracrveni blaster na vrhu okvira koji omogućava kontrolu drugih uređaja putem Smart Remote aplikacije. Zahvaljujući ovoj funkciji X80 Pro može daljinski kontrolisati dvanaest vrsta proizvoda iz širokog spektra brendova, uključujući klima uređaje, set-top box, TV, TV box, projektor, ventilator, prečistač zraka, bojler, kameru, itd. Prosječno domaćinstvo već ima nekoliko daljinskih upravljača koji se često zagube. X80 Pro ima ugrađenu funkciju zbog koje nećete više tražiti daljinske upravljače po svom domu.

Savjet: Jedna aplikacija koja upravlja svima: Smart Remote App opcija dio je standardnih funkcija X80 Pro i omogućava vam da podesite postavke i koristite ugrađeni IR blaster.

5. Snimite pokret kao profesionalac – pomicanje kamere

X80 Pro omogućava još jednu profesionalnu tehniku ​​fotografisanja: zahvaljujući svojoj funkciji pomjeranja kamere ovaj flagship pruža mogućnost korištenja vrlo popularne ali zahtjevne tehnika snimanja subjekata ili objekata koji se kreću velikom brzinom, kao tokom sportskih aktivnosti. Ova funkcija uključuje pomjeranje kamere tako da prati kretanje subjekta ili objekta tokom ekspozicije kako bi se stvorio dinamički efekat koji je jasno snimljen naspram linearnog zamućenja pozadine. Zahvaljujući 50mm Gimbal Portrait kameri, korisnici X80 Pro mobitela mogu snimiti vizualno upečatljive sportske portretne slike s jasnim subjektom ili objektom, ali i pozadinom prikazanom u linearnom zamućenju pokreta. Kako to radi? X80 Pro kombinuje tehnologiju praćenja pokreta portreta, tehnologiju segmentacije čovjek-pozadina i inteligentnu bokeh tehnologiju za pozadinu.

Savjet: Prilikom snimanja subjekta ili objekta u pokretu poput trkača ili automobila, isprobajte pomicanje kamere. Odaberite opciju Portretni način rada i omogućite ovu funkciju odabirom Postavke stila – Pomicanje kamere. Kada snimate, pomjerite kameru kako biste zadržali subjekt/objekt u kadru i X80 Pro će zadržati subjekt/objekt u fokusu sa hladnim zamućenjem u pozadini.

6. Sofisticirano čuvanje podataka – brzo i pouzdano

Ispod svog okvira, X80 Pro uvodi napredak u skladištenju podataka koji povećava njegovu brzinu i pouzdanost. UFS Deep Defragmentation 2.0, koji je razvila kompanija vivo, zasniva se na principu informacijske inteligencije i povjerljive memorije. Ovisno o tome koliko često se podaci koriste, podaci koji su skloni fragmentaciji pohranjuju se odvojeno kako bi se smanjila mogućnost migracije.

Prednosti za korisnike: testiranje koje je provela kompanija vivo pokazuje da duboka defragmentacija smanjuje mogućnost ozbiljne fragmentacije za 25%, dok je neefikasnost skladištenja podataka uzrokovana fragmentacijom znatno smanjena. Time se optimizira vijek trajanja memorije a istovremeno povećava brzina korisničkog iskustva. Interno testiranje je pokazalo da smanjena fragmentacija čak i nakon duže upotrebe pomaže u osiguravanju brzog korisničkog iskustva koje zadržava brzinu: na primjer, brzina kopiranja datoteka od 4 GB može se povećati za 74,1%, a brzina instaliranja velikih igrica može se povećati do 23,1%. To je prednost koja se ne vidi, ali će je korisnici vremenom cijeniti.

7. Pojačani haptički odgovor

Sve počinje s osjećajima: haptičko iskustvo je poboljšano unaprijeđenim X-Axis linearnim motorom koji smanjuje vrijeme pokretanja i zaustavljanja vibracije za 20%, tako da brže reagira na svaku komandu. Svaka vibracija je oštra, moćna i tiša, jer je buka vibracije smanjena za 20%. vivo je također razvio prilagođene vibracije za više od 200 scenarija, tako da je svaki dodir – bilo da kucate ili igrate igrice – prefinjenije i zadovoljavajuće iskustvo.

Savjet: Tokom svakodnevne upotrebe, obratite pažnju na širinu haptičkih senzacija i načine na koje oni suptilno pojačavaju aktivnost na ekranu i daju potvrdu unosima. Pružanje tako ugodnog osjećaja u ruci otkriva pažnju posvećenu detaljima i inženjeringu iza našeg najnovijeg vodećeg modela.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content