Smanjite rizik gubitka prtljaga

Godišnji odmor, a time i samo putovanje može se pretvoriti u pravu noćnu moru, često ne našom krivicom. Ovdje pored okolnosti slučaja, mislimo i na gubitak prtljaga i svih onih dragocjenosti (za nas) koje ovaj slučaj nosi za sobom. 

Foto: Pixabay – tookapic

Spakujte vaš raspored 

Napravite kopiju vaših planova za odmor i stavite je zajedno sa vašim ličnim podacima i kontakt brojem ili mejlom u torbu na vidno mjesto. Ukoliko se vaš prtljag izgubi, te informacije će pomoći osoblju avio kompanije da vam u što kraćem roku vrati vaše dragocenosti – osoblje avio kompanije ponekada otvara izgubljene torbe u potrazi za kontakt informacijama.

Investirajte u uređaj za praćenje 

Postoji veliki broj uređaja za praćenje koji vam mogu olakšati potragu za vađim prtljagom u slučaju da se on izgubi, a pojedini šalju mejlove i SMS poruke sa tačnom lokacijom vaših torbi.

Nemojte da predajete torbe prerano, ali ni prekasno 

Vaš prtljag bi trebalo da predate 90 minuta prije poletanja. Torbe koje su ostavljene ranije mogu biti stavljene sa strane i zaboravljene.

Sve provjeravajte 

Dva puta provjerite etikete koje osoblje stavi na vaš prtljag, posebno ako vezujete letove.

Slikajte prtljag 

Slika vašeg prtljaga može olakšati potragu osoblju avio kompanije pošto će tako tačno znati šta traže.

Napravite „pristojan“ nered na internetu 

U slučaju da se vaš prtljag izgubi, možete kontaktirati vašu avio kompaniju putem interneta, pojedine imaju svoje Tviter naloge. „Pristojan“ izliv emocija u 140 karaktera može doneti pomoć koja vam je potrebna kako biste ponovo došli do vašeg prtljaga.

HUFFINGTON POST

navigo-reklama

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content