Snovi zaljubljenih parova ostvaruju se u Turskoj – Turska proglašena omiljenom destinacijom za glamurozna vjenčanja

Na ovogodišnjoj RSVP Gala ceremoniji, platformi vodećih svjetskih organizatora luksuznih vjenčanja, Turska je izabrana za omiljeno svjetsko odredište za vjenčanja!

Foto: GoTurkiye.ba

RSVP platforma okuplja svijet luksuznih vjenčanja, zabava, simpozija, konferencija, ceremonija dodjela nagrada i drugih velikih događaja. RSVP konferencija koja se održava svake dvije godine od 2018., smatra se vodećim događajem u globalnoj industriji luksuznih vjenčanja i zabava. Ovogodišnje izdanje RSVP konferencije održano je u Madridu, glavnom gradu Španije. Konferencija je ugostila profesionalce i utjecajne govornike iz industrije zabave i organizacija velikih događaja. Blizu 250 učesnika, profesionalaca iz industrije luksuznih vjenčanja iz 30 zemalja svijeta govorilo je o održivoj organizaciji, brendiranju i trendovima u sektoru destinacijskih vjenčanja i događaja. Od 20 kategorija, RSVP Global Awards je Turskoj dodijelio nagradu “Omiljena destinacija” u kategoriji “Destinacija”. Turska se na ceremoniji okitila nagradom te prihvatanjem domaćinstva naredne proljetne konferencije koja će biti održana u  Istanbulu od 02. do 05. aprila 2024.

 

Destinacija za svadbeni turizam

Zbog spoja tradicije Istoka i modernih kvaliteta Zapada, raznolike gastronomije i neograničenih mogućnosti kupovine, Turska je primarni izbor za putovanje. Bodrum, Antalija, Kapadokija, Gocek, Češme, Fethije, samo su neke od destinacija koje dočekuju parove iz cijelog svijeta koji svoj najsretniji dan života žele obilježiti i proslaviti na nezaboravan način. Navedene destinacije nude obučene profesionalce koji planiraju svaki detalj organizacije vjenčanja, impresionirajući i parove i goste raznolikom paletom opcija u pogledu mjesta i cateringa.

 

Istanbul: raj za vjenčanja 

Dinamična turska metropola koja ispunjava kriterije za svjetske premium događaje –  Istanbul, jedna je od najpopularnijih opcija za vjenčanja. Zahvaljujući jedinstvenom položaju grada kao mostu između Istoka i Zapada i aviokompanijama koje nude direktne letove iz gotovo bilo kojeg dijela svijeta, Istanbul je lako dostupan gostima koji žive na različitim kontinentima. Grad na Bosforu nudi brojne mogućnosti za održavanje vjenčanja: istanbulski glamurozni luksuzni hoteli imaju zatvorene i vanjske prostore koji primaju od 200 do 2.000 gostiju. Ističući se upečatljivim arhitektonskim detaljima i modernom infrastrukturom, ovi hoteli imaju plesne dvorane, spa centre i bujne bašte u kojima parovi održavaju slavlja stvarajući uspomene za čitav život. Izuzetna mjesta za vjenčanja u Istanbulu nisu ograničena samo na luksuzne hotele. Kao nekadašnji glavni grad Osmanskog carstva, grad krase blistave palate i vile, od kojih su mnoge vraćene u prvobitni izgled i opremljene modernom infrastrukturom. Većina ovih građevina nalazi se uz obalu Bosfora i nudi veličanstven pogled, savršeno okruženje za najelegantnija i najluksuznija vjenčanja!

Foto: GoTurkiye.ba

Bodrum: Top destinacija za luksuzna vjenčanja 

Bodrum, jedna od najpopularnijih luksuznih destinacija za odmor na egejskoj obali, nudi prekrasnu romantičnu atmosferu za vjenčanja. Kao i Istanbul, Bodrum je lako dostupan direktnim letovima iz glavnih gradova brojnih zemalja. Za kopneni prijevoz u Bodrumu i tursko-egejskoj regiji, gosti na raspolaganju imaju VIP kompanije koje pružaju dodatne usluge. Bodrum je dom svjetski poznatih lanaca luksuznih i romantičnih hotela sa raznovrsnim zatvorenim i otvorenim prostorima za događaje, posebno vjenčanja. Ovi raskošni objekti imaju više restorana, salona i muzičkih dvorana. Između 150 i 1.000 gostiju može se smjestiti u plesnim dvoranama hotela ili njihovim prostranim vrtovima, prostorima pored bazena i barovima na plaži. Sarađujući sa stručnjacima u planiranju i vođenju vjenčanja, objekti u Bodrumu pružaju sve potrebne usluge kako bi ostvarili snove zaljubljenih parova. Parovi koji se odluče za vjenčanje na jednoj od svjetski poznatih plaža u Bodrumu mogu se odlučiti za odmarališta s 5 zvjezdica ili lokacije za vjenčanja na plaži s intimnijom i jedinstvenijom atmosferom.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content