Spavanje pod svjetlima Aurore Borealis

Ako ste se ikada pitali kako biste mogli spavati pod svjetlima Aurore Borealis, u ledenom području, onda je Igloo Lodge na Grenlandu ono što tražite.

Foto: World of Grenland

Naime, uz obale ledom prekrivenog jezera Nalluarsup na Grenlandu od 2018. godine moguće je spavati u tradicionalnom iglou. Sezona se ponovo otvara 27. januara i trajat će do 8. aprila 2021. godine.

Grenlandski turistički stručnjaci iz “Svijeta Grenlanda” organizirali su putovanje motornim sankama iz grada Ilulissat do Igloo Lodgea. Vožnja je to duga devet kilometara kojom ćete proći pored ledenih jezera i snijegom prekrivenih planina sve do  jezera Nalluarsup. Osim što ćete provesti najljepše noći u životu, moći ći ćete ići i na planinarenje do vidikovca iznad ledenog fjorda Kangia i ledenjaka Sermeq Kujalleq.

Igloo Lodge sadrži šest ručno sagrađenih iglua u koje se može udobno smjestiti dvoje ljudi, i sigurno se nećete morati brinuti hoćete li se probuditi kao kocka leda. Grijat će vas ovčije kože i posebne zimske vreće za spavanje, te svijeće na noćnom stolu.  Tu je i obližnja kabina s kupaonicama i zajedničkim prostorom za jelo.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content