Spektakl u najavi: Bolid Formule 1 će voziti Sarajevom

Prvi put u historiji, bolid Formule 1 vozit će se ulicama Bosne i Hercegovine, odnosno njegovim glavnim gradom Sarajevom.

Foto: Pixabay

Moćni RB7 – Red Bull Racing bolid koji je osvojio Veliku nagradu Japana, dolazi u Sarajevo! Gromoglasni zvuk F1 bolida transformisat će grad u nedjelju, 9. juna 2024. godine.

Prateći program uključivat će muzičke performanse, ali i nastupe poznatog njemačkog dvojca Red Bull Driftbrothers, te virtouza na stunt motoru Arasa Gibieza.

Poruku građanima Sarajeva ispred Red Bull Racinga poslao je legendarni F1 vozač David Coulthard koji je naglasio da je Sarajevo jedan od devet gradova u svijetu koji će ugostiti Red Bull Showrun.

“Osvojili ste naša srca svojom bogatom kulturom, živopisnom historijom, a poseban duh ljudi na ovim prostorima učinit će događaj još posebnijim”, poručio je Coulthard.

Bolid će proći trasom od Marijinog-Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Gledanje ovog adrenalinskog spektakla će biti besplatno za sve posjetioce i fanove, no uskoro će u prodaju biti pušten određen broj ulaznica za Fun Pit zonu i VIP sjedišta na tribinama, za one koji žele najbolji mogući pogled na stazu.

Glavni dio Red Bull Showruna koji uključuje vožnju bolida u centru grada planiran je od 14 do 16 sati u nedjelju, 9. juna, ali organizator poručuje da je planiran cjelodnevni zabavni program sa koncertima i afterpartijima kako bi posjetioci imali ispunjen i zabavan dan u Sarajevu.

Na događaju se očekuje preko 50.000 gledalaca iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, a svi oni koji ne budu u mogućnosti pridružiti se na lokaciji, moći će uživati u direktnom TV prenosu na Sport Klubu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content