Splićani zainteresirani za Novu godinu i sarajevske zimske turističke atrakcije

Prezentacijom programa Sarajevo novogodišnji centar regije u Splitu okončan je ciklus regionalnih promocija u organizaciji Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Medijima i predstavnicima lokalne turističke zajednice predstavljen je program trodnevne manifestacije koja će, kako se očekuje, uz domaće, privući i veliki broj posjetilaca iz cijelog regiona. Medije je u Splitu interesiralo šta Sarajevo sprema za Novu godinu, pored koncerata na otvorenom te kako ide obnova zimskih turističkih atrakcija. Na splitskoj Rivi podijeljene su pozivnice za novogodišnje slavlje u Sarajevu, te čuvena sarajevska baklava i lokumi.

Prije Splita, od početka prošle sedmice, predstavnici Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo održali su konferencije za novinare u osam regionalnih centara: Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Podgorici, Novom Pazaru, Dubrovniku i Splitu. Ovakav način prezentiranja Sarajeva i novogodišnjeg programa privukao je veliku medijsku pažnju i pokazao se potpuno opravdanim.

Jedna od najvećih zvijezda regiona Hari Mata Hari će uz svoje poznate hitove uvesti građane, goste i turiste u Novu 2019. godinu u nezaboravnoj atmosferi ispred Vječne vatre u samom centru Sarajeva.

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, orkestar „MuzikArt“ će ispred sarajevske katedrale izvesti najpoznatije klasične kompozicije i evergreen pjesme.

Prve večeri Nove 2019. – 1. januara, ispred Vječne vatre, nastupit će još jedna regionalna zvijezda Branko Đurić Đuro sa svojim kultnim bendom Bombaj štampa.

Prethodne dvije godine, Grad Sarajevo je organizirao novogodišnje slavlje na otvorenom uz nastupe Dine Merlina i Zdravka Čolića. Trodnevnim zabavama na otvorenom je prisustvovalo i do 100.000 posjetilaca iz regije i cijele Evrope.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content