Sretan Međunarodni dan kafe!

Ako ste među onima kojima jutro počinje tek nakon prve jutarnje kafe, onda je danas upravo Vaš dan! Širom svijeta, prvog dana oktobra obilježava se Međunarodni dan kafe, koji okuplja ljubitelje najpopularnijeg napitka na svijetu, kako bi zajedno podijelili svoju ljubav prema kafi, te podržali milione poljoprivrednika koji učestvuju u procesu njene obrade.

Ljubav prema ovom napitku ne poznaje granice, što najbolje znaju članovi posade Apolla 11, koji se čak ni tokom misije na mjesec, 1969. godine, nisu odvojili od svog omiljenog NESCAFÉ napitka. Iako je u našoj zemlji kafa simbol za jutarnje buđenje, razgovor, prijateljstvo, vrijeme provedeno s dragim ljudima, slavlje i radost, neosporni su i njeni zdravstveni benefiti po ljudski organizam.

“Pored toga što nas svakodnevno razbuđuje, kofein u kafi nam olakšava fokusiranje, odnosno usmjeravanje pažnje na rješavanje zadataka koji su ispred nas. Paralelno, može pomoći našoj radnoj memoriji pri obradi novih podataka, jer smanjuje umor i povećava moć koncentracije. Kod svih zdravih osoba koje vole i dobro podnose kafu, 2-3 šoljice kafe dnevno mogu povećati produktivnost, a o tome koliko je ona neizostavan dio svakodnevnice govori i podatak da se diljem svijeta dnevno popije 475 miliona šolja NESCAFÉ kafe”, istakla je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Ovogodišnji Međunarodni dan kafe obilježite tako što ćete probati neki novi okus svog omiljenog napitka. Na tržište Bosne i Hercegovine je stigla unaprijeđena receptura NESCAFÉ GOLD CAPPUCCINO, stvorena od pažljivo odabranih prirodnih dobivenih sastojaka, sa najfinijim zrnima kave i mlijekom u prahu, bogatog okusa i baršunaste pjene, za sve one koje žele uživati u vrhunskoj šalici NESCAFÉ kave. Svilenkasta tekstura  okusa će Vam zasigurno pružiti jedinstveno iskustvo konzumiranja kafe. Za ljubitelje vanserijskih okusa, dostupna je limitirana verzija NESCAFÉ CLASSIC IVORY COAST, čija ručno ubrana zrna Robuste dolaze sa čak 500 metara nadmorske visine Montagnesa, na Obali Bjelokosti. Istančana NESCAFÉ Gold Espresso aroma, kreirana od stručno odabranih zrna Arabica kafe, idealna je za sve koji uživaju u bogatoj baršunastoj kremi.

Bez obzira na to gdje se nalazite, iznenadite svoje nepce nekim od autentičnih aroma svog omiljenog napitka i počastite svoja osjetila egzotičnim iskustvom okusa.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

NJENO VELIČANSTVO – KAFA

BOSANSKI MERAK – KAHVENISANJE

PRIČA O KAFI I ŠOLJICAMA

RITUAL ISPIJANJA KAFE U SVIJETU

MEĐUNARODNE KAFE KOJE BISTE SVAKAKO TREBALI PROBATI

5+1 RAZLOG ZBOG KOJIH JE KOFEIN ZAPRAVO KORISTAN

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content