Šta nam poručuju Mice krpice?!

“Mice krpice” nastale su sasvim slučajno, jednog tmurnog dana kad nam nije bilo baš do razgovora, pa smo poželjele da nas niko niša ne pita, ali da i bez verbalne komunikacija izrazimo osjećaje”, otkrivaju nam Amela Barlov i Džana Subašić Smajić, koje su osmislile koncept neobičnih ženskih krpica koje “pričaju umjesto nas”.

Poznati slogani našeg podneblja pomno odabrani, uz dizajnerski potpis Amele Barlov, nedavno su “propričali” na “one size” (univerzalna veličina) majicama u crnoj i bijeloj boji, a nakon prvog vala inspiracije ovaj kreativni dvojac obećava da će s prvim proljetnim zrakama zainteresirane dame moći pronosati i suknje s odabranim porukama.

Pa tako ako se osjećate “pogubljeno”, a ne želite svaki čas objašnjavati šta vam je, jednostavno obučete majicu “pala s Marsa’’, kada ste umorne, tu je majica “pala s nogu”, ako se osjećate ljuto “ljuta ko puška”, ako ste zaneseni onda vam je ’’glava u oblacima’’, ako vam je svejedno onda ste “pupa hava” a ako pak život gledate s ljepše strane tad ste “lagana kao pero”.

“Često u ova ubrzana vremena puna stresa i haosa nisamo uvijek baš raspoložene za priču. Ponekad se osjećamo izgubljeno, nekad zaljubljeno i zaneseno, nerjetko smo ljute ili smetene, a vrlo često i umorne… Za sva ta stanja i emocije često nemamo volje za objašnjavanjem. Tada na scenu stupaju “Mice krpice”, kaže nam Džana, i otkriva kako će ponudu upotpunuiti s još nekoliko interesantnih kreativnih rješenja.

Svoju “Micu krpicu” možete naručiti preko Instagram stranice mice_krpice ili preko FB stranice Kutija Nadje Kan.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content