Staklena šetnica u Mostaru među 11 najljepših na svijetu

Staklena šetnica na brdu Fortica iznad Mostara našla se popisu jedanaest najljepših nebeskih šetnica na svijetu časopisa Architectural Digest.

Foto: Furaj.ba

“Jedna od najnovijih atrakcija na ovoj listi, Fortica Skywalk u Bosni, završena je tek 2020. godine. Projekt je vodio Planinarsko-biciklistički savez MTBA iz Mostara, koji je za Sarajevo Times rekao da je cilj izgradnje bio da se turistima omogući nova destinacija i perspektiva Mostara”, navodi se u opisu mostarskog skywalka u američkom mjesečnom magazinu o arhitekturi, koji izlazi još od 1920. godine.

Na listi se našao i jedan skywalk iz susjedstva, onaj na planini Biokovo smješten iznad Tučepa kod Makarske.

“Biokovo Skywalk nalazi se na 1228 metara nadmorske visine i proteže se preko planine Biokovo. S ovog vidikovca puca pogled daleko na Jadransko more i hrvatske otoke. Što je najspektakularnije, za sunčanih dana moguće je čak vidjeti Italiju u daljini”, navodi se u časopisu.

Ostatak liste čine još i planinski muzej Messner Corones (Mount Kronplatz, Italija), Langkawi Skybridge (Langkawi, Malezija), Skybridge na planini Tianmenshan (Zhanjiajie, Kina), Nacionalni geološki park Longgang (Chongqing, Kina), Dachstein Skywalk (Obertraun, Austrija), Gulong Gorge Skywalk (Qingyuan, Kina), Grand Canyon Skywalk (Peach Springs Arizona, Arizona), vidikovac Stegastein (Aurland, Norveška) i Columbia Icefield Skywalk (Alberta, Kanada).

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content