Stari grad Ostrožac otvara vrata umjetnosti

Već dugi niz godina stari grad Ostrožac otvara vrata svojim posjetiocima, ali i onima koji ga na sebi svojstven način ožive.

Ostrožac, Foto: TZ Cazin

Kolonija skulptora ‘Ostrožac 2022’ je dugovječna likovna manifestacija, 55-ta po redu, u organizaciji JU ‘Centar za kulturu i turizam’ Cazin.

Ovogodišnju 55-tu jubilarnu koloniju ističu neki novi sadržaji, veći broj učesnika te zanimljivi detalji izvedbe.

Kolonija će trajati 10 dana, a počinje 30. maja te će se u okviru programa realizirati i radionice za djecu predškolskog uzrasta koji će raditi sa materijalima prilagođenim tom uzrastu po uzoru na skulpture učesnika.

U sklopu kolonije biti će održana izložba Nurije Ljubijankića, koji je ujedno i jedan od osnivača kolonije, a koji je nedavno preminuo, tako da kolonija poprima obilježja ostvarenja ovog istaknutog cazinskog umjetnika pod nazivom ‘ Cazin u djelima Nurije Ljubijankića’.

Učešće su potvrdili akademski kipari Adis Fejzić, Sašo Sazdovski, profesori Samir Sućeska i Darko Šobot sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva kao i 4 studenta iz Portugala koji se nalaze u BiH na studentskoj razmjeni.

Ovo je prilika da građani svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i pokažu da je umjetnost još uvijek tu negdje oko nas.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content