Stigli prvi učesnici Međunarodnog sastanka tour operatera

Prvi učesnici 1. Međunarodnog sastanka tour operatera stigli su danas na Sarajevski aerodrom. Grad Sarajevo će, od 28. marta do 01. aprila 2019. godine, biti domaćin 1. Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo“. Očekuje se dolazak velikog broja agencija i tour operatora iz cijelog svijeta. Danas i sutra stižu i ostali učesnici iz Evrope, Sjeverne Amerike, Azije sjeverne Afrike i naravno iz regije.

Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH, te pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu sa međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom.

Tokom trodnevne konferencije turistički radnici iz cijelog svijeta će se upoznati, ne samo sa potencijalima, nego i sa aktuelnom situacijom i razvojnim planovima.

BiH je tokom 2018. godine često uvrštavana i na različite liste globalno najatraktivnijih turističkih destinacija. Svjetska turistička organizacija stavila našu zemlju u top 10 destinacija s najbržim rastom broja posjeta.

Više informacija o događaju na www.sarajevomtp.ba te na društvenim mrežama – https://www.facebook.com/meet.up.sarajevo/

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content