Stil koji vlada domovima svjetskih ljubitelja interijera

U posljednje vrijeme među svjetskim ljubiteljima enterijera naročito je popularan trend koji kombinira skandinavski i kalifornijski stil uređenja – skandifornijski stil uređenja.

Foto: Pinterest

Riječ je o spoju hladne skandinavske elegancije i ležernog boho izgleda specifičnog za kalifornijske domove.

Bijeli zidovi i komadi od svjetlog drva

Ljubitelji skandifornijskog stila kao bazu uzimaju neutralne i svijetle boje zidova bez puno detalja. Komadi namještaja i podovi uglavnom su im izrađeni od svijetlog drveta ili tikovine. Ukoliko zavirite na društvene mreže, primijetit ćete da su zidovi obloženi drvetom ili ugradbeni ormari opet vrlo popularni, s tim da su danas u kombinaciji s čistim ukrasnim elementima, a tople nijanse poput crvene boje hrđe ili senfa upotpunjuju cjelokupnu sliku i oponašaju kalifornijsko sunce.

Foto: Pinterest

Čiste linije

Da bi ova dva stila bila kompatibilna, potrebno je pažljivo odabrati komade namještaja i dekorativne elemente. Previše stvari kalifornijskog stila u prostoru mogu rezultirati neurednim izgledom i manje se uklopiti u nordijsku shemu dizajna. Zato se ljubitelji skandifornijskog izgleda interijera oslanjaju na jasne, ravne linije i minimalističke dekoracije, i često u prostorije ubacuju ogledala koja reflektiraju svjetlost i samim time bolje osvjetljavaju prostor.

Foto: Pinterest

Džungla u dnevnom boravku

Za vrhunac ovog stila potrebna vam je priroda u domu. Posebno velike biljke asociraju na sunčani kalifornijski duh u životnom prostoru.

Prirodni materijali

Foto: Pinterest

“Neka bude prirodno i jednostavno”, glasio bi moto ovog stila uređenja. Prirodni materijali poput jute, lana ili ratana posebno se kombiniraju s dizajnom interijera. Pobuđuju asocijacije s pomorstvom i morem, što je u potpunosti u skladu s kalifornijskim načinom života.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content