Što vaš pametni telefon govori o vama?

Vlasnici iPhonea su osobe koje vole luksuz i novac troše na odjeću i kozmetička sredstva, vlasnici BlackBerryja su osobe koje zarađuju dosta novca i uglavnom su u dugim vezama, dok oni koji više vole operativni sistem Android imaju lijepe manire i spretni su u kuhinji, pokazalo je zanimljivo istraživanje. Kompanija TalkTalk Mobile naručila je istraživanje u kojem je sudjelovalo 2.000 ljudi, kako bi otkrili ima li izbor pametnog telefona veze s karakterom osobe.

Ispostavilo se da su vlasnici iPhonea ambiciozne i uspješne osobe koje sebe smatraju privlačnim, marljivim i samopouzdanim te novac troše na luksuzne sitnice koje ih uveseljavaju. Također, za sebe tvrde da su pametni i zavodljivi, a uglavnom rade u medijskoj branši.

Vlasnici BlackBerryja su uglavnom poslovnjaci, dobro zarađuju i dane provode telefonirajući i šaljući e-mailove. Uprkos tome te osobe su uglavnom u dugim vezama i imaju mnogo prijatelja. Također, oni piju mnogo kave i čaja i veliki su gurmani.

Istraživanje je pokazalo da vlasnici telefona s operativnim sistemom Android imaju dobre manire, kreativni su i dobri kuhari. No, istraživanje je pokazalo i to da oni više gledaju TV od, naprimjer, korisnika BlackBerryja ili iPhonea te da više konzumiraju alkohol. Također, istraživanje je pokazalo da su korisnici Androida tihe sramežljive osobe koje su po prirodi veoma smirene.

Koji pametni telefon vi koristite? Jeste li se našli u navedenim opisima? Slažete li se?

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content