Stolac – domaćin Festivala muzike “FEMUS”

Još jedno ljeto u gradu na Bregavi počinje festivalom radosti i prijateljstva ”FEMUS”. Organizator praznika muzike je Gradski orkestar Stolac, koji će, kao lučonoša jednog boljeg, prosperitetnijeg i za život poželjnijeg grada ove godine biti domaćin orkestrima iz Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Tokom trajanja festivala, pored defilea gradskim ulicama i koncerata, održat će se također tri tematske radionice: Uloge i mogućnosti orkestra u izgradnji mira i zajedništva u zajednici, Muzika spaja i Neverbalna komunikacija. Ove radionice namijenjene su mladim muzičarima koji sudjeluju na festivalu. U sklopu festivalskog programa za učesnike će biti organizovan i obilazak kulturno-historijskih znamenitosti kojim ova avlija sunca obiluje i koji karakterišu Stolac kao muzej pod otvorenim nebom.

”Pošto muzika svojom univerzalnošću spaja i oplemenjuje, ovakve manifestacije su primjer tolerancije, saradnje i afirmacije umjetnosti kao alata koji animira sve pozitivne ljudske vrijednosti, a festival ”FEMUS” je od izuzetnog značaja za sve one koji na bilo koji način u njima sudjeluju”, rekao je Alen Turković, predsjednik Gradskog orkestra Stolac.

Festival muzike ”FEMUS” bit će održan od 29. juna do 2. jula 2018. godine. Organizatori pozivaju sve one koje put posljednjeg vikenda šestog mjeseca nanese kroz Stolac da svojim prisustvom daju podršku festivalu radosti i prijateljstva, a oni će im zauzvrat ponuditi dobre vibracije i vrhunski događaj.

”FEMUS” je podržan u okviru projekta koji finansira USAID, a realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM), koji su ovogodišnji pokrovitelji festivala.

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content