Stotinu žena će saditi neven u napuštene rovove na prvoj liniji odbrane Sarajeva

Grad Sarajevo je podržao akciju “Prva ženska linija” bh. umjetnice Smirne Kulenović, koja će se održati u nedjelju, 15. augusta 2021. godine od 10 do 12 sati.

Foto: Smirna Kulenović

Stotinu žena obučenih u crveno će zajedno saditi neven u napuštene ratne rovove na Zlatištu, prvoj liniji odbrane Sarajeva.

Pokažite solidarnost i pozovite dame svih uzrasta iz svoje porodice!

Zainteresovane volonterke svih dobnih skupina se mogu priključiti kreaciji monumentalnog umjetničkog rada u javnom prostoru “Naša Porodična Bašta / Our Family Garden”.

“Tema je jako osjetljiva i bolna, ali sigurna sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti ovo jednim svijetlim trenutkom u postratnoj historiji našeg grada. Želim pokušati vratiti život na mjesto gdje su mnogi naši voljeni izgubili živote”, kazala je Smirna i zahvalila aktuelnoj gradskoj administraciji na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić na iskazanom institucionalnom i ličnom povjerenju, te podršci ovom projektu.

Ukoliko i Vi želite biti učesnica, prijavu pošaljite na kulenovic.smirna@gmail.com sa imenom, prezimenom, datumom rođenja, kontakt telefonom i imenima drugih učesnica.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content