Stotinu žena će saditi neven u napuštene rovove na prvoj liniji odbrane...

  Stotinu žena će saditi neven u napuštene rovove na prvoj liniji odbrane Sarajeva

  Grad Sarajevo je podržao akciju “Prva ženska linija” bh. umjetnice Smirne Kulenović, koja će se održati u nedjelju, 15. augusta 2021. godine od 10 do 12 sati.

  Foto: Smirna Kulenović

  Stotinu žena obučenih u crveno će zajedno saditi neven u napuštene ratne rovove na Zlatištu, prvoj liniji odbrane Sarajeva.

  Pokažite solidarnost i pozovite dame svih uzrasta iz svoje porodice!

  Zainteresovane volonterke svih dobnih skupina se mogu priključiti kreaciji monumentalnog umjetničkog rada u javnom prostoru “Naša Porodična Bašta / Our Family Garden”.

  “Tema je jako osjetljiva i bolna, ali sigurna sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti ovo jednim svijetlim trenutkom u postratnoj historiji našeg grada. Želim pokušati vratiti život na mjesto gdje su mnogi naši voljeni izgubili živote”, kazala je Smirna i zahvalila aktuelnoj gradskoj administraciji na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić na iskazanom institucionalnom i ličnom povjerenju, te podršci ovom projektu.

  Ukoliko i Vi želite biti učesnica, prijavu pošaljite na kulenovic.smirna@gmail.com sa imenom, prezimenom, datumom rođenja, kontakt telefonom i imenima drugih učesnica.