Supersportski Audi R8 Spyder i Coupé od sada dostupni i na BH tržištu

Nakon što je nedavno Audi BH predstavio najsnažniji električni automobil Audi RS e-tron GT, na red je došao i najsnažniji sportski dvosjed brenda s četiri prstena. Po prvi put Audi R8 je zvanično dostupan na bosansko-hercegovačkom tržištu i to u dvije verzije, Spyder i Coupé. Prve isporuke modela Audi R8 očekuju se već u 2023.godini. 

Audi R8 je sportski automobil visokih performansi koji kombinuje čistu estetiku sa izuzetnim performansama i dokaz je da su snaga i elegancija savršeno spojivi. Sa svojim još izražajnijim dizajnom eksterijera, nijedan drugi Audi nije tako blizu trkačkoj stazi kao Audi R8.

Pokreće ga 5,2-litreni V10 motor koji razvija 620 KS uz najveći obrtni moment od 560 Nm i maksimalom brzinom od 329 km/h. Snaga i obrtni moment se prenose na sve točkove preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dvostrukom spojkom S-Tronic koji ukupnu masu vozila podiže na 1555 kilograma.

Audi R8 V10 od 0-100 km/h ubrzava za nevjerovatne 3,2 sekunde, odnosno od 0-200 km/h za 9,9 sekundi čime zasigurno opravdava Audijev prepoznatljivi slogan „Vorsprung durch Technik“.

„Zbog povećanog interesa naših klijenata i odličnih poslovnih rezultat sretan sam i ponosan što će  Audi u Bosni i Hercegovini po prvi put imati u svojoj ponudi supersportski Audi R8. Tržište superautomobila je u stalnom rastu kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini i uvjeren sam da će R8 sa svojim moćnim V10 motorom zadovoljiti i naše najzahtjevnije kupce. Treba naglasiti da će Audi R8 već od 2026. pokretati isključivo elektromotori napajani iz baterije, te da se sprema nova era električnih automobila sa visokim performansama“, zaključio je Miran Stambol, brend menadžer  Audi BH.

Novi Audi R8 Spyder i  Coupé od sada se mogu naručiti kod svih ovlaštenih Audi trgovaca u Bosni i Hercegovini.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content