Susret kraljevskih gradova – Bobovac 2023

Plakat Susret kraljevskih gradova Bobovac

Povodom Svjetskog dana kulturne različitosti za dijalog i razvoj, u Varešu će se 21. svibnja/maja 2023. održati  “Susret kraljevskih gradova – Bobovac 2023”.

Organizator ovog događaja je Općina Vareš u suradnji sa OSCE-om, Općinom Jajce i partnerima, među kojima je i JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš.

Ciljevi ovih susreta jesu podizanje svijesti o važnosti upravljanja srednjovjekovnom baštinom, međusobno upoznavanje i uvezivanje institucija, općina i gradova koji baštine kulturno-povijesno nasljeđe, srednjovjekovne utvrde i nacionalne spomenike na svojim prostorima.

Službeni dio susreta održat će se u razdoblju od 10:00 do 11:30 u Velikoj sali Općine Vareš dok će se na Kraljevskom gradu Bobovcu od 12:30 do 15:00 održati kulturno-zabavni program s performansima viteških skupina iz Ljubuškog, Jajca i Prijedora, uz glazbenu potporu ansambla srednjovjekovne glazbe “Fugato” iz Zenice, kao i obilazak mauzoleja te kule Vis sa nekoliko kraćih obraćanja i predavanja, a sve to uz prezentaciju tradicionalne i srednjovjekovne gastro-ponude koju će pripremiti udruženja građana iz Vareša.

Napomena: U slučaju obilnijih padavina, program će se održati u prostorijama Centra za kulturu i edukaciju Vareš (Radnički dom), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavijestiti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content