Susreti kraljevskih gradova Jajca i Vareša

Povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj Jajce će naredne sedmice biti domaćin manifestacije „Susreti kraljevskih gradova Vareša i Jajca“. 

Foto: Sandro Nuhanović

Bit će to prilika za razmjenu iskustava, znanja, običaja, očuvanja i promocije kulturno-historijskog nasljeđa.

Načelnici općina Vareš i Jajce u okviru manifestacije potpisat će i Zajedničku izjavu kojom će potvrditi spremnost za uspostavljanje i održavanje saradnje između ove dvije lokalne zajednice.

Tokom manifestacije bit će upriličene prezentacije gradova učesnika o značaju očuvanja i promocije kulturno-historijskog nasljeđa i jačanja društvene povezanosti.

Učesnicima će se obratiti i Koalicije za borbu protiv mržnje iz Zenice i domaćini iz Jajca, a govorit će se o inicijativama nevladinog sektora na očuvanju i promociji kulturno-historijskog nasljeđa.

U centru grada udruženja iz Vareša i Jajca predstavit će se bogatim kulturno-umjetničkim programom. Završnica manifestacije bit će u znaku obilaska nacionalnih spomenika grada Jajca.

Manifestacija „Susreti kraljevskih gradova Vareša i Jajca“ održat će se u Jajcu, u utorak, 24.5.2022. godine, s početkom od 10 sati.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content