Svjetska senzacija – A.I. razvila i degustirala vlastiti energetski napitak

Upravo stvoren – prvi energetski napitak na svijetu koji je napravljen od strane  A.I., odnosno umjetne inteligencije, a razvila ga je kompanija HELL ENERGY. Svaki element novog ukusa, strogo odabrane sastojke, dizajn, pa čak i marketinške elemente razvila je A.I. koja je čak i degustirala novi ukus.

A.I  može da obrađuje ogromnu količinu informacija i znanja dostupnih na World Wide Web-u, te može da procesuira i otkriva veze brzinom koja je ljudima gotovo neshvatljiva. Osim toga, posjeduje sveobuhvatno znanje o energetskim napicima, uključujući njihove sastojke, rezultate prodaje, zdravstvena istraživanja, preporuke i povratne informacije potrošača. Štaviše, može neprimjetno integrirati najnovije trendove i informacije u svoje analize.

Kada je HELL ENERGY dao zadatak A.I. da razvije novi energetski napitak prilagođen potrebama kompanije, umjetna inteligencija je obrađivala ogromnu količinu informacija i formulirala ono što je smatrala najboljim receptom. Ne samo da je A.I uzela u obzir očekivanja potrošača od energetskog napitka, već je kao prioritet imala stvaranje superiornog napitka za uživanje.

Kao trenutno najinteligentniji sistem na svijetu, A.I. smatra da je recept koji je formulirala savršen. Poboljšala je energetski napitak vitaminima, aminokiselinama i biljkama, istovremeno osiguravajući usklađenost sa regulativom prehrambene industrije, uključujući i optimizaciju preporuka EFSA (Evropske agencije za sigurnost hrane) kao i pridržavanje standardima preporučenih dnevnih doza (RDA).

A.I. je kreirala tri varijacije ukusa i digitalizirala ih koristeći tehnologiju kompanije sa sjedištem u New Yorku. Nakon degustacije sva tri napitka i analize opsežnih podataka i statistike, A.I. je koristila prediktivnu inteligenciju za odabir pobjedničkog ukusa. Tako je stvoren zaista jedinstven i osvježavajući Tutti-frutti & Berry-blast ukus. Ovo je prvi put da je ovakav revolucionarni razvoj sprovela sama umjetna  inteligencija, a radi se o sofisticiranom procesu razvoja proizvoda u sektoru energetskih napitaka.

Recept se čuva u strogoj tajnosti, a A.I. je pružila preporuke kako bi on ostao zaštićen. Recept je pohranjen na računaru u mađarskoj fabrici HELL ENERGY koji je opremljen naprednom sigurnosnom tehnologijom. Dizajn prostorije u kojoj se nalazi mašina također je razvijen od strane umjetne inteligencije. Međutim, znajući važnost rezervnih mjera, kopija recepta se čuva u sigurnom trezoru u Švicarskoj.

Nakon ovako velikog angažmana, ne iznenađuje činjenica da je i pakovanje novog energetskog napitka dizajnirala A.I. Napitak utjelovljuje najnovije trendove, odiše mladalačkim i cool vibracijama. Pored  sheme boja kompanije HELL ENERGY, A.I. je također unijela i vlastiti digitalni stil u dizajn.

Budući da je novi proizvod, ‘HELL A.I.’, zaista rezultat izvanrednog i jedinstvenog procesa bez premca na globalnom nivou, zaposleni u kompaniji bili su nestrpljivi da novi energetski napitak podvrgnu konvencionalnom testiranju. Zato je prošao rigoroznu kontrolu kvaliteta i degustaciju na slijepo. Uspjeh je potvrdio sposobnosti A.I.!

A.I. ima ogromnu perspektivu u oblasti razvoja proizvoda, pomjerajući ranije nezamislive granice i predvodeći novu eru u prehrambenoj industriji. Uz mogućnosti koje ima, A.I. može brzo sortirati i analizirati ogromne količine internetskih podataka u samo nekoliko minuta ili sekundi, drastično smanjujući ciklus razvoja proizvoda sa 1-2 godine (ili u najboljem slučaju, pola godine) na samo 1 mjesec . Ovaj proces je rezultat koordinisanih napora, jer višestruki A.I. sistemi sarađuju na razvoju od kojih se svaki ističe u različitim oblastima. Preko stotinu A.I. sistema koji već postoje širom svijeta, kroz zajednički rad osiguravaju visok nivo inovacija.

Novi proizvod se proizvodi u jednom od najnaprednijih pogona za proizvodnju napitaka u Evropi i biće dostupan u preko 60 zemalja širom svijeta od ljeta 2023.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content