Taste Atlas predstavio ćejf ispijanja bosanske kahve

Svjetska enciklopedija hrane Taste Atlas ponovo je objavila video sa Baščaršije, ovaj put uz sipanje bosanske kahve u fildžan.

Foto: Furaj.ba

“Bosanska kahva se uvijek poslužuje u džezvi, na velikom pladnju, uz malu keramičku šoljicu (fildžan), šećer i čašu vode. Često je prati rahatlokum, desert nalik želeu, koji je poznat i kao lokum” ili lokum”, opisali su iz Taste Atlasa uz video Marendologije uz kojeg su poručili: “Dobro jutro iz Sarajeva”.

U posljednje vrijeme Taste Atlas objavljivao je nekoliko videa i fotografija predstavljajući Sarajevo, a bosanska kuhinja i njeni specijaliteti nalaze se na zavidnim pozicijama lista najbolje hrane na svijetu koju kreira ove enciklopedija na osnovu iskustava.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content