Tigrica Nina stigla u Pionirsku dolinu – U subotu velika zabava

Tigrica Nina je stigla i “Tigromanija u Pionirskoj dolini” može početi. Sedmogodišnja bengalska tigrica Nina novi je stanovnik popularne sarajevske “Pionirske doline”, a u njenu čast za posjetitelje ove zelene oaze, u subotu 23.03.2019. bit će priređena i velika zabava za malu raju, njihove roditelje i sve one koji su Ninin dolazak željno isčekivali.

Njen novi dom u sarajevskoj „Pionirskoj dolini“, ograđen staklenim portalima, dočekao ju je spreman, mjesečni karantin uspješno je završen, privikla se na svoj novi tim veterinara i tehničara i spremna je da vrlo brzo postane najomiljenija stanovnica našeg zoološkog vrta. Prve komšije kako i dolikuje su joj njeni “rođaci” iz mačije porodice, odnosno lav i dvije lavice, od kojih će ako je suditi po interesovanju, ali i raskošnoj ljepoti preuzeti titulu najomiljenije i djeci najdraže životinje. Nina je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu nakon 27 godina, a stigla je iz poznatog zoološkog vrta iz francuskog Amnevila.

Nininim dolaskom, sarajevskim zoološkim vrtom zavladala je prava “tigromanija”, a posebno veselo bit će u prvu ovoproljetnu subotu, već od 11 sati. Zabava dobrodošlice kada će Nina po prvi put “pozdraviti” sarajevsku publiku počinje u 11 sati, a brojni poslovni prijatelji “Pionirske doline” potrudili su se da fešta u Nininu čast bude glamurozna i prepuna brojnih iznenađenja.

Već na ulazu mališani će moći svoja lica ukrasiti Nininim bojama, a prateći trag njenih šapa na pločniku do njenog novog doma svakog posjetitelja na brojnim štandovima čekaju pokloni, poslastice, slatkiši, ukrasi, zanimljivosti, radionice…

Organizatori su se potrudili i da osvojite vrijedne nagrade, djeca crtajući Ninin lik, a zainteresirane tate će moći osvojiti vrijedne nagrade za mame, odnosno za svoj dom. Kakva bi to dječija zabava bila, a da s nje nemate sliku s najzanimljivijim i najdražim likovima iz crtanih filmova ili da ne ponesete balon u obliku najomiljenije životinje iz “Pionirske doline”, kao i uspomenu na najzanimljivije madžioničarske trikove.

Pošto je ovo prava sarajevska fešta, ona svakako neće proći bez kafe dobrodošlice, a prvih stotinu posjetitelja čekat će spreman i poslužen ovaj napitak. U funkciji će nakon zimskog sna biti i šareni, zanimljivi rekviziti za dječiju igru i zabavu (vozić, vrteška, autodrom, autići…), a svoja vrata, nakon zimske pauze, otvorit će i ljetna bašta.

Zabava „Tigromanija u Pionirskoj dolini“ trajat će sve do 15 sati, a tačno od 12 sati i tigrica Nina u otvorenom dijelu svog prostranog doma „pozdravljat“ će sve svoje goste.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content