Toyota obara rekorde na bosanskohercegovačkom tržištu!

Svake godine u Bosni i Hercegovini, Toyota analizira prethodnu godinu i najavljuje planove za novu. Protekla 2023. godina bila je izuzetno uspješna za Toyotu u BiH, obilježena rekordnom prodajom od 1.051 vozila.

Toyotini poslovni rezultati u BiH bilježe značajan rast, s prodajom 35% više vozila nego prethodne godine. S 1.051 isporučenim vozilom, od kojih su 968 putnički automobili i 83 lakih privrednih  vozila, Toyota se pozicionirala kao treći najveći prodavač na tržištu s tržišnim udjelom od 9,2%. Zanimljivo je da je Toyota lider po broju isporučenih vozila privatnim kupcima, što ukazuje na promjene na tradicionalnom tržištu.

Hibridni modeli čine čak 66% odabranih vozila u BiH, što pokazuje podizanje ekološke svijesti među kupcima. Osim rekordne prodaje, 2023. je bila značajna jer je označila službeno otvaranje kompanije Toyota BiH nakon 20 godina prisutnosti na tržištu gdje su do sada bili distributeri.

Toyota postavlja standarde – Nova garancija od 10 godina ili 200.000 kilometara!

Toyota je dugogodišnji lider u području garancije za vozila. Sada su produžili jamstvo na 10 godina, uključujući i gume vozila. Ova garancija pokriva mehanička oštećenja guma tokom 10 godina, pružajući kupcima dodatnu sigurnost i povjerenje.

Potvrda kvalitete proizvoda i usluga je i visok stepen lojalnosti kupaca, koji se vraćaju u ovlaštene servise. Čak 91% kupaca vozila starosti od jedne do tri godine te 75% vozila starosti od četiri do šest godina redovito koristi ovlaštene servise. Dodatno, Toyota osiguranje nudi potpunu isplatu iznosa vozila u slučaju totalne štete tokom prve godine korištenja.

Toyota planira značajne promjene u 2024. godini i nastavak rasta prodaje

2024. godina će bit ključna za Toyotu s vizualnim promjenama u prodajnim salonima i pristupom kupcima. Prodavači će se još više posvetiti kupcima, pomažući im odabrati idealan model. Očekuje se i porast postprodajnih usluga za 21%, podržan online sistemom za naručivanje servisa.

Uz to, Toyota planira osvježiti ponudu novim modelima Yaris i Yaris Cross te uvesti novi Land Cruiser na tržište. Očekuje se i ozbiljan prodor u segmentu lakih gospodarskih vozila s modelima Proace i Proace Max.

Toyota

Nakon rekordne 2023., Toyota BiH se nada postizanju novog rekorda u 2024. s ciljem prodaje 1.300 automobila.

16.02.2024.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content