TOYOTA PREDSTAVILA NOVI LAND CRUISER – Model koji više od 70 godina predstavlja sinonim izdržljivosti i pouzdanosti u najtežim uvjetima

Toyota je danas s ponosom predstavila potpuno novi Land Cruiser, fokusiran  na svoje tradicionalne prednosti kvalitete, izdržljivosti i pouzdanosti kako bi se nosio s najtežim uvjetima. Novi model kombinira legendarni DNK Land Cruisera s novim tehnologijama za pružanje iznimnih performansi na cesti i izvan nje.

Foto: Toyota.ba

Land Cruiser nastavlja biti  sinonimom za snagu i pouzdanost više od 70 godina kao prevozno sredstvo kojem možete vjerovati da će vas sigurno odvesti do odredišta i vratiti kući, u najtežim uvjetima.

Njegova trajna svjetska reputacija učinila ga jednim od Toyotinih najprodavanijih modela, s 11,3 miliona prodanih do danas, u više od 170 zemalja i regija.

Iz profila, vanjski dizajn prikazuje klasičnu siluetu Land Cruisera, sa snažnim horizontalnim linijama.

Ukupna dužina je 4.920 mm, širina 1.980 mm i visina 1.870 mm; međuosovinski razmak je 2.850 mm. Interijer nudi izbor konfiguracija s pet ili sedam sjedišta, s dizajnom koji dočarava snagu i funkcionalnost autentičnog terenca.

Novi okvir vozila je 50% čvršći, a kombinacija karoserije i krutosti okvira veća je za 30%. Ova značajna povećanja doprinose poboljšanom odzivu, upravljivosti i udobnosti vožnje. Ovo je prvi Land Cruiser koji koristi sistem električnog servo upravljanja (EPS).

To smanjuje količinu povratnog trzaja do kojeg može doći prilikom vožnje po neravnoj površini i omogućuje glatko, izravnije upravljanje i lakšu upravljivost pri svim brzinama.

Novi Land Cruiser bit će predstavljen s tri opcije pogona, jednim dizelskim i dva benzinska motora.

Foto: Toyota.ba

Kupcima na našim prostorima svakako će biti najinteresantnija 2,8-litrena turbodizelska jedinica projektirana  za snažnu ravnotežu učinkovitosti goriva i performansi. Proizvodi maksimalnih 204 KS/150 kW i usklađen je s novim osmostupanjskim automatskim mjenjačem Direct Shift, što mu daje snagu za vuču tereta do 3500 kg.

Toyota će otvoriti pretprodaju novog Land Cruisera First Edition za evropske kupce u oktobru, a prve isporuke vozila očekuju se u prvoj polovici 2024. godine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content