Tražite jeftino skijanje?

Ne želite plaćati preko 200 eura samo za skijašku kartu? Ako želite jeftino skijanje zaboravite Francusku, Austriju ili Švicarsku. Dođite na Jahorinu.

Portal skyscanner.net donosi najisplativije skijaške destinacije ove zime, gdje je snijeg dubok, skijaške karte jeftine a zabava odlična.

Foto: Bjelašnica – Furaj ba

Jahorina, Bosna i Hercegovina

Olimpijski centar Jahorina udaljen je 28 kilometara od centra Sarajeva i jedno je od većih skijališta na Balkanu Većina skijališta je na srednjog teškoj razini, s oko 20 kilometara skijaških staza i lijepim pogledom na Sarajevo. Nudi i noćno skijanje, a ima i odlična popratna događanja te odličnu hranu. Šestodnevni ski pass iznosi 91 eura.

Skijalište Vogel u Sloveniji
Skyscanner je među najisplativije svrstao i skijalište Vogel u Sloveniji, koje se nalazi iznad jezera Bohinj. Vogel je dobar za početnike, dok će dobri skijaši stazu savladati za dan-dva. Ima nekoliko restorana uz obalu jezera a noćni život gotovo niti ne postoji. Cijena šestodnevnog ski passa je 139 eura.

Jasna, Slovačka
Posljednjih nekoliko godina Jasna privlači zahtjevnije skijaše i snowboardere koji, pritom, žele i duboki snijeg i jeftinu hranu. Jasna zadovoljiti srednje skijaše kao i one bolje ako su spremni malo istraživati izvan staza. Popratni sadržaji nisu toliko razvijeni, ali postoji noćnih barova i restorana u obližnjem gradu Liptovsky Mikulas. Šestodnevni ski pass je 143 eura.
Kopaonik, Srbija
Kao najveći ski centar Srbiji, sa odlično pripremljenim stazama pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti. Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 55 km staza uređenih za alpsko skijanje i 12 km staza za nordijsko skijanje. Šestodnevna skijaška karta iznosi 77 eura.

Spindleruv Mlyn, Češka
Spindleruv Mlyn, na planini Krkonoše, ima 23 žičare i 20 staza na najvišoj visini od 1310 metara. Za početnike je sasvim prihvatljiva destinacija ali napredni skijaši i snowboarderi bolje da potraže nesšto drugo. Zašto platiti dvostruko više u Alpama? Šestodnevni ski pass iznosi 119 eura.
Borovets, Bugarska
Od Sofije udaljen 72 km na 1300 m nadmorske visine . Najveće skijaško naselje u zemlji ima široke, otvorene staze. Ski liftovi: 1 gondola lift, 2 žičare i 9 običnih liftova. Skijalište će uglavnom zadovoljiti početnike i srednje vješte skijaše – kao i one koji uživaju u noćnim provodima. Šestodnevni ski pass sa skijama 159 eura.

Emina Dedić, Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content