Trenutno najsigurnija plaža u Evropi

  Trenutno najsigurnija plaža u Evropi

  Najsigurnija plaža u Evropi trenutno je prelijepa Monolithi, u Prevezi, u regionu Epir na obali zapadne Grčke, navodi se na stranici European Best Destinations, koji se bavi promocijom turizma u Evropi.

  Foto: Pixabay

  Plaža je duga 22 kilometra i široka do 80 metara, što je čini najvećom pješčanom plažom u Evropi. Kako se navodi na stranici, Preveza je možda jedino mjesto u Evropi sa velikim plažama, a da se nalazi blizu tri bolnice i na 10 minuta od aerodroma.

  Grčka ima još jednu sigurnu plažu, Halikunas na otoku Krfu, koja se nalazi 40 kilometara od aerodroma, a ujedno je i jedna od najvećih na ovom ostrvu.


  Pandemija uzela danak: Novi izgled plaža na grčkoj rivijeri | Furaj.ba

  Grčke vlasti preuredile su jednu od najpopularnijih plaža u blizini glavnog grada Atine kako bi omogućile socijalnu distancu među posjetiocima, kako to nalažu nova pravila i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za vrijeme pandemije koronavirusa. U mjestu Glifada koje se nalazi južno od Atine suncobrani su postavljeni kako bi bilo dovoljno udaljenosti između gostiju, čak su dovezli nov pijesak na plažu za svoje goste.