Trenutno najsigurnija plaža u Evropi

Najsigurnija plaža u Evropi trenutno je prelijepa Monolithi, u Prevezi, u regionu Epir na obali zapadne Grčke, navodi se na stranici European Best Destinations, koji se bavi promocijom turizma u Evropi.

Foto: Pixabay

Plaža je duga 22 kilometra i široka do 80 metara, što je čini najvećom pješčanom plažom u Evropi. Kako se navodi na stranici, Preveza je možda jedino mjesto u Evropi sa velikim plažama, a da se nalazi blizu tri bolnice i na 10 minuta od aerodroma.

Grčka ima još jednu sigurnu plažu, Halikunas na otoku Krfu, koja se nalazi 40 kilometara od aerodroma, a ujedno je i jedna od najvećih na ovom ostrvu.


Pandemija uzela danak: Novi izgled plaža na grčkoj rivijeri | Furaj.ba

Grčke vlasti preuredile su jednu od najpopularnijih plaža u blizini glavnog grada Atine kako bi omogućile socijalnu distancu među posjetiocima, kako to nalažu nova pravila i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za vrijeme pandemije koronavirusa. U mjestu Glifada koje se nalazi južno od Atine suncobrani su postavljeni kako bi bilo dovoljno udaljenosti između gostiju, čak su dovezli nov pijesak na plažu za svoje goste.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content