Tri neradna dana u FBiH za prvomajske praznike

  Tri neradna dana u FBiH za prvomajske praznike

  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da se Prvi maj, međunarodni praznik rada, obilježava dva dana, 1. i 2. maja, a kako drugi dan pada u nedjelju, neradni dan je i ponedjeljak, 3. maj.

  Vrelo Bosne; Foto: Furaj.ba

  Ministarstvo “obavještava javnost da je Zakonom o praznicima (“Službeni list SFRJ” broj: 6/73), koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona (“Službeni list RBiH” broj: 2/92), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (“Službeni list RBiH” broj: 13/94), primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj/svibanj međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja/svibnja). Ovim zakonom je propisano da, ukoliko jedan od dana u koje se slavi Prvi maj/svibanj padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana”.

  Shodno tome, a s obzirom da 2. maj/svibanj 2021. godine pada u nedjelju, neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine su subota 1. maj/svibanj, nedjelja 2. maj/svibanj i ponedjeljak 3. maj/svibanj 2021. godine.

  Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  PRVOMAJSKA IZLETIŠTA SARAJEVA

  PRVOMAJSKI IZLETI U BIH

  IZLETIŠTA OKO SARAJEVA

  IZLETIŠTA OKO GORAŽDA

  IZLETIŠTA U OKOLINI BANJE LUKE

  RECEPT ZA SAVRŠEN ROŠTILJ