Trodnevni fudbalski kamp za djecu ovog oktobra u Sarajevu

Pod pokroviteljstvom Intesa Sanpaolo Banke od 19. do 21. oktobra/listopada održat će se Prvi Atalanta fudbalski kamp u Bosni i Hercegovini

Atalanta fudbalski kamp za djevojčice i dječake uzrasta od 8 do 12 godina, koji Intesa Sanpaolo Banka, članica Intesa Sanpaolo grupacije organizuje u saradnji s Atalanta Bergamo fudbalskim klubom iz Italije održat će se od 19. do 21. oktobra/listopada 2022. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu. Djeca će ovom prilikom imati priliku savladati vrhunske  fudbalske vještine i taktike koje će samo za njih predstaviti odlični treneri koji dolaze iz Italije.

“U Intesa Sanpaolo grupaciji, pa tako i mi u Intesa Sanpaolo Banci kao članici najveće bankarske grupe u Evropi, vodimo se načelima da kroz svaki vid svoga poslovanja pomažemo lokalnoj zajednici. Pomažući socijalno ugrožene, zdravstvene organizacije, kulturne i umjetničke institucije, veoma se radujemo kada smo u prilici da pomognemo tj. uradimo nešto za mlade naraštaje. Veliko mi je zadovoljstvo da je Atalanta odlučila po prvi put organizirati ovaj Kamp u BiH, te zajedničkim snagama sa našim kolegama iz Banke napravi nevjerovatna tri dana za djecu. Ono što me posebno čini sretnim, je to što smo za taj dan obezbijedili da 120 djevojčica i dječaka uživa u fudbalu, te što ćemo kroz jačanje kulture različitosti spojiti djecu zaposlenika Banke, korporativnih klijenata, djecu iz brige SOS Dječijih sela u BiH i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, kao i djecu koja su imala priliku da se prijave putem online kanala”, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke

Italijanski ambasador u BiH, NJ.E. Marco Di Ruzza istakao je da ga posebno čini sretnim kada se ulaže u mlade ljude, posebno kroz sport, te je ovom prilikom je izjavio: “Aktivnosti Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini, posebno kroz projekte kulturne diplomatije i razvojne saradnje, u osnovi imaju dvostruku svrhu: dalje jačanje već jako dobrih odnosa između dvije zemlje i stvaranje alata pomoću kojih mogu okupiti različite društvene komponente BiH, posebno mlade, prevazilazeći etničko-političke barijere u podršci procesima pomirenja. Sa ove tačke gledišta, sport je izvanredan vezivni materijal, koji je savršeno funkcionalan za oba cilja: stoga smo veoma sretni što podržavamo inicijative u ovom sektoru. S tim u vezi, de Coubertinove riječi, koje su jasno vidljive u Olimpijskom muzeju u Sarajevu, odjekuju isto onoliko koliko i definiraju sport, a posebno olimpijski duh, kao autentični rušitelj zidova podjele.”

Italijanski ambasador u BiH, NJ.E. Marco Di Ruzza i Romano Zanforlin, direktor marketinga Atalanta BC

Što se tiče Atalanta fudbalskog kampa Romano Zanforlin, direktor marketinga i Stefano Bonaccorso, menadžer za aktivnosti mladih u Atalanta BC, te Rolando Bianchi tehnički saradnik za mlade u Atalanta BC su istakli da su posebno ponosni na saradnju koju imaju sa matičnom bankom Intesa Sanpaolo, te što su ove godine došli u Sarajevo kako bi sa mladim ljudima radili ono što najbolje znaju.

“Posebno me raduje činjenica što ćemo zajedno sa djevojčicama i dječacima različitih uzrasta raditi na stvaranju dobrog timskog duha, savladavanju najboljih fudbalskih vještina, te što će dječica iz različitih struktura na isti način biti involvirana u cijeli Kamp, te sa sobom kući ponijeti nezaboravna iskustva”, rekao je Bianchi koji je ujedno i bivši fudbaler Atalante.

Učesnici Atalanta fudbalskog kampa koji se prvi put održava u BiH, će pored stečenih vještina iz fudbala dobiti na poklon i opremu, te certifikate o učešću i medalje, a  Kamp je i podržan od strane medijskih partnera: Nova BH, Dnevni avaz, RSG radio, te sportsport.ba.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content