Turistička prezentacija Općine Dubrovačko primorje – Slano u srcu Sarajeva

Uz pjesmu i ples Dubrovnika i dubrovačke okolice, imali smo priliku uživati u autentičnoj dubrovačkoj atmosferi u samom srcu Sarajeva gdje je upriličena turistička prezentacija Općine Dubrovačko primorje – Slano.

Načelnik Općine Dubrovačko primorje, Nikola Knežić, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Julijo Srgota, te direktor Turističke zajednice Dubrovačko primorje, Slaven Zvono, izrazili su zadovoljstvo što mogu predstaviti turističku ponudu građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

 

Turisti iz Bosne i Hercegovine su u posljednjih pet godina ostvarili 11.382 dolaska i 76.807 noćenja u Dubrovačkom primorju, a većina njih dolazi automobilima i odsjeda u hotelima, privatnom smještaju i kampovima.

 

U Dubrovačkom primorju se organiziraju brojne manifestacije tokom ljeta, koje privlače mnoge turiste. Primorsko kulturno ljeto je jedna od najpopularnijih manifestacija koja se održava kroz ljetne priredbe i koncerte. Također, posljednjih godina popularizirana je i Klapska večer, na kojoj se predstavljaju različite klape, a koja privlači mnoge ljubitelje klapske pjesme koju je UNESCO uvrstio na listu nematerijalne svjetske baštine u Evropi.

Andrea Anelić – direktorica TZ Općine Mljet, pozvala je prisutne da posjete Nacionalni park Mljet. Plaže i uvale s kristalno čistim morem, spektakularna Plava spilja i prekrasni krajolici samo su neke od stvari koje ovaj otok čine savršenim mjestom za odmor u prirodi.

Gosti su na promociji doživjeli pravi muzički spektakl uz nastup klape Staglin iz Slanog. Uz prekrasne vokale i izvedbu tradicionalnih dalmatinskih pjesama, imali smo priliku uživati u plesu Dubrovnika i okolice – Linđu. Izvođači su bili članovi Udruženja Primorska Lijera, koji se trude očuvati kulturnu baštinu ovog područja. Turizam je srce ovog kraja, a upravo takvi sadržaji poput ovog dodatno obogaćuju boravak gostiju u ovom prekrasnom području.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content