Turistički profesionalci iz BiH: Važno je okrenuti se domaćim gostima

  Turistički profesionalci iz BiH: Važno je okrenuti se domaćim gostima

  Druga stručna online konferencija o turizmu u regiji još je jednom okupila vrhunske stručnjake iz regije i svijeta kako bi potaknula promišljanja i rasprave o aktualnim turističkim trendovima i novim modelima poslovanja nakon višemjesečnog perioda bez putovanja.

  „Bosna i Hercegovina ima preko 50 hiljada ljudi zaposleno u turističkom sektoru i brojne gospodarske grane ovise od turizma. Ova sezona je otkazana što se tiče inozemnih gostiju, a nadamo se podršci institucija kako bismo spremno dočekali narednu sezonu“, istakao je Mili Bijavica, predsjednik Grupacije za ugostiteljstvo i turizam koja djeluje pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH i vlasnik turističke agencije Fortuna Tours.

  U narednom periodu ćemo staviti naglasak na domaće goste koji će odmor provesti u svojoj zemlji istražujući turističke destinacije koje tek trebaju otkriti. Velika podrška domaćim gostima biti će vaučeri koje je najavilo Federalno ministarstvo turizma, kazao je Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina i predsjednik Udruge za turizam pri Gospodarskoj komori Federacije BiH.

  Institucije su na raspolaganju da pruže infrastrukturnu potporu turističkom sektoru kroz svoje redovite programe, ali i kroz projekte Europske unije. U proteklom periodu u Županiji Zapadnohercegovačkoj je provedeno nekoliko projekata iz oblasti turizma koji su ostvarili značajan pomak u turističkim ponudama, a u istom smjeru idemo i u narednom periodu, istakao je Ivan Jurilj, direktor Ureda Vlade ŽZK za europske integracije

  Kriza je pomogla da se o bh. turizmu misli na duge staze kao i planira unapređenje i digitalizacija poslovanja kako bi se spremno dočekala naredna turistička sezona, zaključak je voditeljice panel diskusije Josipe Terzić – Rezić, osnivačice konferencije APRIORI TURIZAM.