Turizam u praksi – trodnevni seminar za turističke vodiče i voditelje grupa

Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” u saradnji s turističkom agencijom „Bosnia Travels“ organizira trodnevni seminar namijenjen turističkim vodičima, voditeljima turističkih grupa, uposlenicima turističkih agencija i svima koji žele unaprijediti interpretacijske vještine prirodne, kulturne i historijske baštine BiH.

Cilj seminara je usavršavanje kroz ključne vještine potrebne za rad na terenu, kombinirajući znanje, iskustvo, pristup i zanimljivo pripovijedanje. Kroz rad u učionici i terenski rad koji podrazumijeva ture Sarajevo-Konjic-Jablanica-Mostar-Počitelj usvojit ćemo nova znanja i poboljšati vlastite sposobnosti izvan učionice.

PROGRAM

Prvi dan, petak, 15.3.2019, 17.30-20.45h

  • Turizam u praksi (značaj, trendovi i ključni pojmovi);
  • Uloga turističkog vodiča i uloga voditelja grupe;
  • Tehnike i vještine vođenja grupe (upoznavanje s grupom, kulturološke razlike, psihologija grupe, mogući problemi);
  • Sarajevo iz ugla iskusnog turističkog vodiča (znamenitosti, uređenje, demografija, hrana i običaji).

Drugi dan, subota, 16.3.2019, 10.00-17.15h

  • Komunikacijske vještine – načela profesionalne komunikacije za turističke radnike;
  • Bosna i Hercegovina kroz društveno-politički i historijski kontekst;
  • Kulturno-historijski spomenici u BiH i prilagođavanje obilazaka različitim grupama turista;
  • Praktična obuka: obilazak užeg jezgra Starog Grada uz instruktora i simulaciju vođenja grupe.

Treći dan, nedjelja 17.3.2019, polazak u 08.30

  • Praktična obuka: Sarajevo-Konjic-Jablanica-Mostar-Počitelj-Sarajevo. Planirani polazak iz Sarajeva je u 8.30h. Organizator seminara osigurava prijevoz.

Cijena seminara: 150 KM

Mjesto održavanja: multimedijalna sala, Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, Džemala Bijedića 122.

Prijave: putem ONLINE FORMULARAUplatu možete izvršiti do 13. marta 2019ili do popune mjesta. Broj mjesta na seminaru je ograničen!
Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: elvira@nahla.ba

PREDAVAČI:


Adis Tanović
, autor četiri izdanja knjige Turistički vodič kroz Bosnu i Hercegovinu, četiri izdanja fotomonografije Bosna i Hercegovina, četiri izdanja Turističkog vodiča kroz Sarajevo, dva izdanja Monografije Sarajevo, posebnih izdanja Turističkog vodiča kroz Sarajevo za Amazon, te knjiga Vaš vodič kroz TurskuKako putovati EvropomRim – vječni grad i Islamsko kulturno naslijeđe u Evropi. Zaposlen je na Međunarodnom aerodromu “Sarajevo” od 2001. godine. Autor je brojnih reportaža i putopisa za Al Jazeeru, Magazin Stav i Oslobođenje.

Dajana Zildžić, polaznica prve generacije turističkih vodiča, a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu polaznica prve generacije smjera Turizam. Trenutno je voditeljica operativnog odjela u Pro Optimus agenciji, čija je djelatnost, između ostalih, organizacija kongresa i poslovnih putovanja. S obzirom na to da turističko djelovanje smatra misijom, iz prve ruke prenosi iskustva kvalitetnog obavljanja posla.

Azra Ibrahimović, direktorica Turističke agencije Bosnia Travels. Dugogodišnja trenerica komunikacijskih vještina, psihologinja i predavačica na edukacijskim programima u CEI Nahla.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content