Turska pravi razliku sa hotelima pogodnim za djecu

Kako sunce postaje sve privlačnije, porodice počinju da planiraju svoje ljetne odmore. Uz mjere sigurnog turizma, Turska nudi mnoštvo mogućnosti za odmor, posebno porodicama sa djecom.

Turska nudi pregršt opcija za odmor za porodice sa djecom. All inclusive hoteli, koji nude animaciju, dječije radionice, dječije bazene i tobogane, mogu se naći u obilju u gradovima Kušadasi, Marmaris, Fethiye i pogotovo u Antaliji. Ovi hoteli nude mnoštvo prijatnih aktivnosti za porodice sa djecom, poput radionica i sportskih aktivnosti koje organizuju instruktori, i pružaju priliku svim članovima porodice da istovremeno uživaju u mnoštvu različitih aktivnosti, stavljajući njihovo zadovoljstvo na prvo mjesto. Objekti se redovno pregledaju, uz neophodne mjere predostrožnosti koje fokus stavljaju na sigurnost djece.

Za porodice, koje svoje vrijeme žele provesti u prirodnom okruženju, postoji također mnoštvo butik hotela koji nude eko odmore, uz poduzete sve neophodne mjere sigurnog turizma. Hoteli na plaži u mjestima Karaburun, Bodrum, Fethiye, Datča, Selimije, Bozburun i Kekova dočekuju svoje posjetioce okruženi maslinjacima i mirnim vodama Egejskog i Sredozemnog mora, a neki od ovih hotela pružaju djeci priliku da hrane domaće životinje, poput pilića, pataka i gusaka, i da beru svježe voće i povrće iz organskih vrtova. Uz sve ovo, Turska također nudi gostima i brojne hotele u kojima porodice mogu uživati u aktivnijem odmoru, zajedno ići na planinarenje, voziti kanu ili uživati skupa u prirodi.

Kao dio kontinuiranih napora u borbi protiv COVID-19 i daljem jačanju pozicije jedne od najsigurnijih svjetskih destinacija, Turska nastavlja da ulaže u „Program certifikacije sigurnog turizma“, koji je jedan od prvih i najuspješnijih primjera na svijetu u ovom polju. Država je proširila opseg certifikacije učinivši je obaveznom za smještajne kapacitete sa 30 ili više soba. Do sada je certificirano više od 9.000 objekata, a pored ovog koraka, Turska je započela vakcinaciju cjelokupnog turističkog osoblja, što će biti završeno prije početka ljetne sezone 2021. godine. Turska poduzima sve radnje kako bi osigurala da 2021. godine ostane zdrava i sigurna turistička destinacija i jedan od najboljih izbora kao sigurna opcija putovanja za međunarodne putnike.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content