Turski specijaliteti obilježeli 94. dodjelu Oskara

Ceremonija dodjele Oskara jedna je od najprestižnijih ceremonija dodjele nagrada na svijetu. Ove godine, u Dolbi teatru u Los Angelesu, u noći 27. marta održana je po 94. put. Na zabavi nakon ceremonije, turska jela su impresionirala sve prisutne, među kojima su bile poznate filmske zvijezde, umjetnici i producenti.

 

Wolfgang Puck

Slavni kuhar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oskara još od 1995. godine, u ovogodišnji meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suhe kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). U ova dva specijaliteta su po prvi put uživale najistaknutije ličnosti svjetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale.

Ove godine turski specijaliteti bili su na meniju na zabavi kojoj su prisustvovale svjetski poznate filmske zvijezde i producenti nakon 94. ceremonije dodjele Oskara održane u Los Angelesu u noći 27. marta. Slavni kuhar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oskara još od 1995. godine, u svoj meni je uvrstio pide iz crnomorske regije Turske i suhe kajsije punjene kremom od sira.

Wolfgang Puck, koji je pripremio meni za ovogodišnju zabavu, rekao je: „Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja svijeta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su ukusa, historije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posjetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posjećujemo Tursku svakog ljeta sa zadovoljstvom”.

Recepte turskih jela, koje je nakon dodjele Oskara filmskim zvijezdama servirao kuhar Wolfgang Puck, možete pronaći na video snimcima Delicious Türkiye u okviru Go Türkiye YouTube naloga na linku ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=YX9nWKWHb-8

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content