Tuzli s ljubavlju – koncert povodom 80 godina od oslobođenja

Ove godine Grad Tuzla obilježava 80. godišnjicu od kada je postala prvi oslobođeni grad u porobljenoj Evropi (2. oktobra 1943. godine).

Foto: Furaj.ba

Drugi oktobar će zauvijek ostati duboko urezan u kolektivno pamćenje grada od soli, jer je upravo tog dana 1943. godine, Tuzla postala prvi oslobođeni grad u porobljenoj Evropi.

Programom obilježavanja je već prvog oktobra planiran je niz aktivnosti, a najvažniji događaj bit će svečano otvorenje Spomen-parka branilaca grada i spomenika braniocima Tuzle i BiH – 15. maj, na Brčanskoj Malti (Ul Armije RBiH) u 11 sati. Zatim će se upriličiti polaganje cvijeća i odavanje počasti žrtvama na Kapiji i obilazak grada sa delegacijama i gostima.

Posebno je istaknuta organizacija koncerta “Tuzli s ljubavlju”, na kojem će nastupiti brojni tuzlanski umjetnici koji su opjevali Tuzlu u svojim pjesmama. Koncert “Tuzli s ljubavlju” će biti organizovan u nedjelju, 1.10. na Trgu slobode, sa početkom u 19.30 sati.

U ponedjeljak, drugog oktobra će se odvijati protokolarne aktivnosti, polaganje cvijeća i odavanje poštovanja braniocima Tuzle i BiH i civilnim žrtvama rata, u 11 sati na Slanoj banji, te Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle, u 12 sati u Narodnom pozorištu Tuzla.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content