U Crnoj Gori vas čeka 438 uređenih kupališta

U okviru regionalne kampanje predstavljanja ljetne turističke ponude upriličena je i Večer Crne Gore u Sarajevu.

Prema izvještaju Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC), Crna Gora, koja je još 1992. godine proglašena ekološkom državom, nalazi se među najbrže rastućim turističkim destinacijama u svijetu, a koliko je turizam važan za njenu ekonomiju najbolje govori činjenica da ukupni doprinos turizma BDP-u iznosi preko 22% BDP-a.

Almara beach – Tivat

“Ove sezone za turiste je spremno 438 uređenih kupališta, među njima čak 30 na kojima će se vijoriti prestižno međunarodno ekološko priznanje – Plava zastavica. I ovog ljeta obećavamo dobru zabavu. Imat ćemo preko 200 manifestacija, od popularnih muzičkih, zatim kulturnih kakve su Grad Teatar u Budvi, Purgatorije u Tivtu, Barski ljetopis, Montenegro Film Festival u Herceg Novom ili Kotor Art Festival, do modnih, umjetničkih i sportsko-rekreativnih poput festivala Tri kanjona u Pivi”, kaže Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Večer Crne Gore u Sarajevu uveličale su brojne zvanice među kojima predstavnici ambasada, biznis i državnog sektora, turističkih agencija i medija.

Za atmosferu je bila zadužena klapa Assa voće, a organizaciju Furaj.ba magazin.

Zajedno s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, svoju ponudu predstavile su i lokalne turističke organizacije Tivta, Bara, Budve, Herceg-Novog, Kotora i Ulcinja, kao i strateški partneri crnogorskog turizma HG Budvanska rivijera, JP Morsko dobro i kompanija M:tel

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content