U Londonu će se graditi najveći Disneyland u Evropi

U Londonu će se najkasnije do 2024. godine otvoriti najveći Disneypark u Evropi, nazvan “UK Disneyworld”.

Foto: Facebook

Pripreme za otvaranje najvećeg tematskog parka na kontinentu stigle su do faze javnog savjetovanja, a u planu je da se “The London Resort” otvori 2024. godine.

Foto: Facebook

Park koji će biti smješten na poluotoku Swanscombe u blizini Dartforda, veličine 535 hektara što ga čini 136 puta većim od popularnog stadiona u Wembleyu, izgleda epski i veći je od Disneylanda u Parizu 1992. godine, prepun je adrenalinskih vožnja, atrakcija i Disney iskustava koja vrijedi doživjeti.

Foto: Facebook

S obzirom na to da je potpisan ugovor s Paramount Studios, očekuje se da će postojati vožnje zasnovane na BBC-jevim i ITV-ovim emisijama, kao i filmovima Paramount Picturesa kao što su Mission Impossible, The Wold of Wall Street, Quiet Place i Paranormal Activity.

Foto: Facebook

Park će se sastojati od sedam različitih zona, od kojih će svaka biti tematska, a High Street može se pohvaliti velikim plazmama s vibrom Las Vegasa, koji vodi do vodenog parka, restorana, trgovina, kongresnog centra i hotela Radisson Blu.

Foto: Facebook

U zoni Studios posjetioci će moći gledati i učiti o svojim omiljenim filmskim Paramount blockbusterima, a postoji čak 2.000 pozorišta sa sjedištem. U zoni Woods goste će dočekati očarani svijet ispunjen temama iz bajki i likovima iz klasičnih priča o spavanju, kao i u zoni Kingdom gdje će posjetioci moći doživjeti mistično iskustvo ispunjeno legendama i čarobnjaštvom. Zona The Isles nudi divovska stvorenja i mitske zvijeri, a posjeoci The Jungle zone će upasti u drevne ruševine okružene velikim, lisnatim krošnjama koje djeluju baš poput onih pravih. Za ljubitelje nauče fantastike tu je zona Starport, s intergalaktičkom tematikom, izvanzemaljskim bićima i futurističkim vožnjama.

Foto: Facebook

Ovo je značajan korak u pretvaranju nevjerojatnog i ambicioznog sna u stvarnost, a što je najbitnije od svega londonsko će odmaralište biti posvećeno zelenoj energiji, udružiti se s kompanijom EDF Energy i nastojati proizvesti najniži otisak ugljika u bilo kojem tematskom parku na svijetu.

Foto: Facebook

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content