U okviru manifestacije “Mostarsko ljeto” održana je prva bh. video izložba “Nju je lako voljeti”

U okviru manifestacije “Mostarsko ljeto” održana je prva bh. video izložba “Nju je lako voljeti” u organizaciji Dron.ba & Bingo i JU Centar za kulturu Mostar.

Dužinom ulice braće Fejića u Mostaru na 11 televizora ova multimedijalna izložba je prikazana i otvorena. Posjetitelji izložbe mogli su vidjeti radove i snimke ljepota Bosne i Hercegovine snimljene iz zraka, a sa preko 550 lokacija snimanih posljednjih 8 godina.

“Godine i godine rada su provedene da bi ovakva izložba nastala i posebno mi je drago da je konačno izlažemo. Međutim poseban je osjećaj doći ovdje i na neki način se zahvaliti ovom divnom gradu za sve što nam je dao, a prije svega mislim na nevjerovatnu historiju, ljepote i ljude. ” – kazao je Dado Ruvić, direktor Dron.ba

Preko 5000 posjetilaca vidjelo je izložbu, a koja se u narednom periodu otvara u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci.

“Dogovarali smo ovu postavku mjesecima i onda smo tražili najbolje vrijeme. Na kraju smo odlučili da to bude u okviru manifestacije ‘Mostarsko ljeto’. Izložba Nju je lako voljeti zaslužuje da je vidi što veći broj ljudi, a u Mostaru ovih dana je veliki broj stranih i domaćih turista” – kazao nam je Dario Terzić, urednik kulturnih programa Centra za kulturu Mostar.

“Sa zadovoljstvom u ime organizatora ‘Mostarskog ljeta’ mogu istaći da smo presretni da smo upriličili pomenutu video izložbu u okviru manifestacije ‘Mostarsko ljeto’ te da smo omogućili građanima Mostara i svima onima koji borave u Mostaru večeras jedan ovakav jedinstven događaj. Nadamo se da je ovo samo jedan lijep početak saradnje sa gdinom Ruvićem i videoprodukcijom dron.ba”, istakla je Adna Ajanić, PR “Mostarskog ljeta”.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content