U produkciji BH Content Laba: Snima se novi sitcom „Princ iz Eleja“

U okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, u sarajevskom Studio pro.ba snima se serija „Princ iz Eleja“ bh. reditelja Alena Šimića.

U fokusu serije je Miki, koji se sa suprugom Kate vraća iz Amerike u BiH nakon mnogo godina. Nakon što kupi lokalnu televiziju koja pušta stare spotove, među kojima je i njegov jedini hit, Miki pokuša da oživi nikad pokrenutu muzičku karijeru. On je kao nov: zategnut, utegnut, ima sjajnu Amerikanku Kate pored sebe čiji je tata teksaški bogataš. On je Kate ubijedio da je kod kuće bio zvijezda, ali u Sarajevu ga gotovo niko ne zna, izuzev rođene tetke, što zbog toga što je izoperisan i zamrznut u vremenu, što zbog toga što nikada nije ni bio zvijezda. Miki se u Americi nije samo operisao, već se zarazio i optimizmom, pa kreće u osvajanje domaćeg medijskog prostora. Odlučuje da kupi lokalnu televiziju koja često pušta spotove stare 30 godina, među kojima je i njegov jedini hit “Golubovi mira”. Pomažući Mikiju da vodi televiziju, Kate pokušava da shvati Bosance i Hercegovce. Uz podršku ekipe zaposlenih neradnika Televizije Kobilja glava Sokola, Zlate i Profesora, misija je osuđena na propast.  

Mnogo zabave i smjeha za korisnike Moja TV u BiH i u regionu

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su se stvari počele odvijati prilično brzo nakon stvaranja najveće platforme za produkciju audio-vizelnog sadržaja.  

„Danas se nalazimo na snimanju trećeg sitcoma, jedne vrlo zanimljive i originalne priče, koja će donijeti mnogo zabave i smijeha za sve korisnike Moja TV u BiH i u regionu“, istakao je.

Kahriman je naglasio da su prava za završene projekte rađene u produkciji BH Content Lab platforme već prodata te da očekuju emitovanje i u susjednim državama.

„Naše ambicije su da neki od projekta imaju i globalni uspjeh“, rekao je Kahriman.

Podsjetio je da BH Telecom ima otvoreni kontinuirani javni poziv za snimanje filmova i serija te je najavio da će u narednim danima održati sastanak s najistaknutijim filmskim radnicima i partnerima kako bi određene stvari strateški usmjerili.

Redatelj Šimić kazao je da ga je privukao milje u kojima se likovi iz serije kreću, ali i njihova naivnost.

– Najprivlačnija mi je bila Mikijeva naivna vizija da je sve to moguće ostvariti uprkos svim konkretnim i realnim preprekama – istakao je Šimić.

Kreatori serije su Amra Bakšić-Čamo, Enes Zlatar, Dušan Vranić i Elma Tataragić.

Bakšić-Čamo, koja je i u ulozi producenta, kazala je da je, zahvaljujući BH Telecmu, nakon 25 godina imala priliku raditi studijsko snimanje.

„Ideja za seriju je nastala nekada davno, za vrijeme telefonskog razgovora sa Zlatarom, kada su uvidjeli da su počeli stariti i da su želje počeli gledati na drugi način. Našu neostvarenu mladost smo pokušali ugraditi u našeg Mikija, ali i svih šest likova iz seriji – kazala je.

Glumačka ekipa Alen Muratović, Nadine Mičić, Mediha Musliović, Mirvad Kurić i Džana Pinjo su istkali da je atmosfera na snimanju sjajna te da će pamtiti proces snimanja cijeli život.

Ostale uloge u seriji „Princ iz Eleja“ igraju: Mario Drmać, Emir Z. Kapetanović, Slaven Vidak, Minka Muftić, Mario Knezović, Amila Terzimehić, Sanela Pepeljak, Sabit Sejdinović, Admir Šehović, Nizar Zlatar, Riija Branković, Edin Avdagić, Admir Žunić…

Podsjećamo da će BH Telecom do kraja 2024. godine investirati 27 miliona KM za snimanje serijskog i filmskog sadržaja.

Priče koje volimo. BH Telecom

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content