U Sarajevu održana promocija turističke sezone Crne Gore

Da stara prijateljstva ne blijede, a nova donose samo radost i uzbuđenja i mogućnost stvaranja zajedničkih uspomena, pokazala je i jučerašnja promocija crnogorske turističke sezone 2021. održana u Sarajevu u organizaciji turističkog magazina Furaj.ba

Bila je to prilika da predstavnici Nacionalne turističke organizacije, turističkih organizacija Budve, Kotora, Tivta, Bara, Ulcinja, Podgorice, Pljevalja, hotelskih grupa “Budvanska rivijera” i “Montenegro stars” provedu jedno ugodno popodne sa brojnim predstavnicima sarajevskih medija i turističkih agencija.

Direktorica NTO-a Ana Tripković Marković

Dobrodošlicu u ime svih lokalnih turističkih organizacija i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, poželjela je direktorica NTO-a Ana Tripković Marković.

“Meni je zaista teško da govorim o tržištu Bosne i Hercegovine, sa aspekta ekonomskih kategorija, naše dvije države povezuje mnogo toga, pa više volim da razmišljam o prijateljskim i bratskim odnosima i jedino što mogu vama od srca da poželim jeste da se sljedeći put vidimo u Crnoj Gori! “ – rekla je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Direktorica NTO Crne Gore, u  razgovoru sa medijima, kazala je da je veoma raduje podatak da se broj posjetilaca iz BiH udvostručio od 2010. do 2019. godine, a značajan broj dolazaka sa ovoga tržišta zabilježen je i u prethodnoj godini. Ona je istakla da je Vlada Crne Gore usvojila niz zdravstvenih protokola koji će turistima iz Bosne i Hercegovine omogućiti da se ovog ljeta bezbjedno odmaraju u Crnoj Gori. “Pored mogućnosti da uđu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja, turistima iz BiH, ove godine u slučaju obolijevanja od virusa COVID 19 biće omogućeno i besplatno liječenje”, istakla je Tripković Marković.

Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije opštine Budva

 “Postoji nekoliko razloga što smo danas ovdje sa vama. Prije svega, uželjeli smo vas se, nismo se odavno vidjeli. Prošlo je godinu i po dana, možda i više kako smo svi provodili vrijeme u svojim kućama. Došlo je vrijeme kada, nadamo se svi, možemo da putujemo, možemo da se srećemo, grlimo i ljubimo. Zato smo mi ovdje danas i donosimo jednu lijepu poruku uz morske talase čistog Jadranskog mora, ali isto tako i svježeg vazduha sa naših planina. Dobro nam došli u Budvu!”, istakla je Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije opštine Budva, koja je, zajedno sa NTO bila organizator ovog događaja.

Događaju u Sarajevu su prisustvovali i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari grad Sarajevo, sa kojom je Budva grad pobratim, Radovan Miljanić, savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini i predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Lijepo i opušteno druženje su obogatile i brojne nagrade koje su obezbjedili predstavnici  turističke privrede svih prisutnih crnogorskih gradova.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

ŠARMANTNE PLAŽE CRNE GORE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content