U Sarajevu otvoren i “Lucky Winter Market”

Na platou Aria Malla počeo je još jedan sarajevski novogodišnji event – Lucky Winter Market.

 

 
 
Ilustracija: Pixabay

Zimsko izdanje Lucky Marketa trajat će do 15. januara 2023. godine uz bogat program, koji su za građane i turiste bh. prijestolnice pripremili članovi Asocijacije kreativaca u saradnji sa srodnim udruženjima i prijateljima Lucky Winter Marketa.

U dvadeset drvenih novogodišnjih kućica, koje čine kreativni sokak kroz koji morate proći na platou Aria Malla, najfrekventnijoj lokaciji u gradu, uživat ćete uz zvuke, mirise, okuse i šarene i zanimljive sadržaje nasmijanih lica učesnika Lucky Winter Marketa. Svi ljubitelji kreativnih radova i prazničnih ugođaja šarenih lampica, muzike, zabave, veselja, fotogeničnih kutaka rado će posjetiti ovaj veseli događaj.

Uz zvuk zvončića na svakom koraku očekuju vas zanimljivi sadržaji, mjesta za fotografisanje, a posebno u korneru našeg Deda Mraza sa kojim se možete fotografisati i oslikati lice za vas i vaše mališane.

Sladokusce i ljubitelje delicija privući će miris fritulica sa čokoladom, wafle, pop corn, koji se širi kroz kreativni sokak Lucky Winter Marketa.

Uz sve magične stvari kao u najljepšim bajkama i pričama, koje ćete tamo pronaći, do 15.1.2023. godine uživat ćete i u muzičkoj radionici sa Lukasom Capor.

Asocijacija kreativaca pripremila je i besplatne kreativne radionice za posjetitelje Lucky Winter Marketa, koje će se održavat tokom cijelog trajanja eventa: radionice tkanja, heklanja, filcanja, pletenja itd., a sve u svrhu zaštite i očuvanja tradicije starih zanata.

Plemeniti cilj Lucky Winter Marketa je i prikupljanje novca za paketiće za djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu u socijalnoj potrebi i djecu samohranih roditelja koje organizuje udruženje Alden S.46 “prva dječija vesela kuhinja”, koji su uz to pripremili za najmlađe i povremeno pojavljivanje maskota s kojima se djeca mogu fotografisati.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content