U sjajnoj atmosferi završen “III Velež Cup”

Nakon višemjesečnih priprema, dogovora, čekanja i ogromnog truda završen je 3. Međunarodni plivački miting “III Velež Cup”. Treći po redu, alidefinitivno prvi po kvaliteti i atmosferi održan je ove subote na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu.

U ovaj projekat su direktno i indirektno bile uključene osobe koje vole sport, zdravlje, mlađu i stariju raju i dobru zabavu. Današnji miting upotpunilo je gostovanje naših dragih prijatelja iz Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo na velikoj podršci. Velike pohvale idu i jednoj od najhrabrijih i najborbenijih ekipa u državi. Plivači Plivački KLUB SPID su naš miting učinili još ljepšim, a moramo reći da se radujemo ponovnom susretu i druženju.

Na mitingu je učestvovalo 20 klubova sa prostora Srbije i Bosne i
Hercegovine. U konkurenciji od preko 270 plivača, naš Klub su
predstavljala 34 plivača. Haris Nuspahić, Elma Mujan, Tarik Kreso,
Vedran Kisić, Benjamin Muratović, Sarrah Nuspahić, Ali Repeša, Mia Ćorić, Adel Grebović, Bakir Bajgorić, Meris Jašari, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Timam Ramić, Majda Spahić, Džana Bajgorić, Jasmin Bratić, Džana Žmiro, Daris Ćumurija, Tarik Kadribegović, Melisa Mujan, Omer Popovac, Emin Repeša, Adin Maslo, Aris Tanović, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Edis Pandur i Lana Zlomušica su ispoštovali ono što su se dogovorili sa trenerima i veoma uspješno predstavili sebe i svoj Klub velikom broju roditelja i prijatelja koji su prisustvovali samom mitingu.

U Mostar smo se vratili sa 18 osvojenih medalja, od čega je sedam zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih medalja.

Danis Alikalfić (2006.) je nastavio gdje je stao i prošle godine. Ove subote je u četiri otplivane discipline osvojio ČETIRI ZLATNE MEDALJE. Takav učinak je bio dovoljan za sjajno drugo mjesto u ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji. Danis je bio najbolji u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno.

Odličan rezultat postigao je i Adnan Žmiro (2006.) koji je u svoje
vitrine dodao jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Zlatnu medalju je osvojio u disciplini 50 metara slobodno, drugi je bio na 50 i 100 metara delfin. Disciplinu 100 metara slobodno završio je kao treći. U ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji zauzeo je treće mjesto.

Jedna zlatna medalja i dvije srebrne rezime je nastupa Harisa Nuspahić (2001.). Najbolji je bio na 50 metara delfin, a srebrne medalje je osvojio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila jednu zlatnu i jednu bronzanu
medalju. Najbolja je bila u disciplini 100 metara leđnim stilom, a treća na 50 metara leđno.

Dvije srebrne i jednu bronzanu medalju osvojio je Benjamin Muratović (2003.). Sjajne trke na 50 i 100 metara prsno bile su dovoljne za dvije srebrne medalja. Bronzanu medalju je osvojio na 50 metara delfin.

Po jednu bronzanu medalju osvojili su Omar Dušić (2006.) i Nedim Žujo (2006.). Omar je bio treći na 100 metara prsno, a Nedim na 100 metara delfin.

Ostali plivači su znatno popravili svoja vremena i time napravili
iskorak u tome da jednog dana budu na najvišoj stepenici postolja.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content