U Splitu, Podgorici i Novom Pazaru predstavljena zimska turistička ponuda Sarajeva

Protekle sedmice, u prisustvu predstavnika turističkih zajednica gradova domaćina, brojnih turoperatera i novinara predstavljen je Kanton Sarajevo i turistička ponuda u gradu tokom zimskog perioda. Gosti u tri regionalna centra bili su u prilici da se upoznaju sa različitim segmentima turističke ponude našeg grada, bogatom kulturnom baštinom, aktuelnim turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i nastupajućim događajima sa akcentom na novogodišnje praznike i zimsku sezonu.

Obraćajući se gostima, predsjednik TZKS Nermin Muzur govorio je o Sarajevu kao zimskoj, ali i cjelogodišnjoj destinaciji koju prepoznaju turisti kako u regiji, tako i diljem svijeta.

„Naredne sedmice je službeno otvorenje zimske skijaške sezone na sarajevskim planinama. Radosna vijest za ljubitelje zimskih sportova je i potpuno obnovljeni vertikalni transport na Bjelašnici, te kompletna infrastruktura i topovi koji će ove godine garantovati više od 100 sniježnih dana,” istakao je u svom izlaganju  Nermin Muzur, predsjednik TZKS. Muzur je za narednu godinu najavio i izgradnju hotelskih sadržaja na Bjelašnici čime će ova olimpijska ljepotica vratiti stari sjaj jednog ozbiljnog skijališta.

U sklopu prezentacije Kantona Sarajevo u regionalnim centrima predstavljen je i trodnevni novogodišnji program s nastupima Zdravka Čolića, Crvene Jabuke i orkestra Music Art, te programi i manifestacije u periodu praznika u sarajevskim hotelima i ugostiteljskim objektima, zbog čega će Sarajevo i 2018. godinu dočekati kao novogodišnji centar regije.

 

Promo video

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je za sve goste pripremila i posebno iznenađenje. Svi koji žele proslaviti novogodišnje praznike u našem glavnom gradu učestvovali su u nagradnoj igri, a šest najsretnijih uživaće u trodnevnoj novogodišnjoj proslavi u Sarajevu.

Predstvljanje turističke ponude Kantona Sarajevo pod sloganom „Dobro došli u Sarajevo“ započelo je 05.12 u Novom Pazaru, a predstavnici TZKS naredne sedmice će promovisati destinaciju Sarajevo u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content